Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Κοινωνία

ΙΑΣΙΣ: Εορταστική εκδήλωση με σημαντικές παρουσίες του ιατρικού κόσμου

Η κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας του Συγκροτήματος ΙΑΣΙΣ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στο Le Roi στην Κοζάνη.

Ο εμπνευστής και δημιουργός του συγκροτήματος Ιατρείων ΙΑΣΙΣ κ. Θανάσης Βόμβας, ειδικός παθολόγος, σε αποκλειστική συνέντευξη στο ditiki.gr ανέλυσε το σκεπτικό του γύρω από την δημιουργία του ΙΑΣΙΣ.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια στην σχολή της Ιατρικής οραματιζόμουν την δημιουργία ενός συγκροτήματος πολυχώρου Ιατρείων με ποικίλες ιατρικές ειδικότητες με κοινό στόχο  την ομαδικότητα και συνεργασία με συναδέλφους Ιατρούς. Η πολυχρηστικότητα ενός τέτοιου χώρου ωφελεί πολύπλευρα την τοπική κοινωνία της Κοζάνης, αλλά και ευρύτερα τους όμορους νομούς και την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα, και κάτω από τις παρούσες συνθήκες τις οικονομικής δυσκολίας των ασθενών αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ιατρικής και της νοσηλείας, το όραμα έγινε πραγματικότητα!

Συμπληρώσατε ήδη έναν χρόνο λειτουργίας και έχετε ήδη πετυχημένες συνεργασίες με αναγνωρισμένους ιατρούς πολύ σημαντικών ειδικοτήτων.

Πραγματικά, το 2018 ήταν μία καθοριστική χρονιά για την δημιουργία και έναρξη λειτουργίας του ΙΑΣΙΣ. Όμως ανάπτυξη χωρίς εμπόδια δεν υπάρχει και κάθε εμπόδιο σε δυναμώνει και σε πεισμώνει για να συνεχίσεις. Όσο για τους συνεργάτες, είναι πραγματικά αξιολογότατοι και νιώθω τυχερός που το ΙΑΣΙΣ πλαισιώνεται από συναδέλφους –ιατρούς όπως ο κ. Ιωάννης Τζέλλιος –  Ορθοπεδικός, ο κ. Κων/νος Βύζας – Ουρολόγος, η κα. Βασιλική Γκέσου – Διατροφολόγος, η κα. Ρωσσάνα Βαγιάνα – Μικροβιολόγος και πολλοί άλλοι συνάδελφοι που απόψε βρίσκονται μαζί μας. Θα πρέπει επιπρόσθετα να τονίσω και την έναρξη του νεοσύστατου Αιματολογικού Ιατρείου από την επίκουρη καθηγήτρια Αιματολογίας Α.Π.Θ κα. Καϊάφα καθώς και του Καρδιολογικού Καρδιοχειρουργικού Ιατρείου, από τους Ιατρούς κ. Ηλία Κανέλλο, ειδικό καρδιολόγο, υπ. Διδάκτορα Α.Π.Θ και FESC της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, μετεκπαιδευθείς στην Ελβετία και από τον κ. Κωνσταντίνο Διπλάρη, καρδιοχειρουργό, Υπ. διδάκτορα Ε.Κ.ΠΑ. μετεκπαιδευθείς στην Γαλλία.

Τί προσδοκάτε από τη νέα χρονιά κ. Βόμβα;

Το 2019 ξεκινά παραδοσιακά, με την κοπή της βασιλόπιτας και με πολλή δυναμική από μένα προσωπικά, τους συνεργάτες αλλά και το προσωπικό. Ο στόχος είναι να αυξήσουμε τη δυναμική μας και να συνεχίσουμε ένα όραμα το οποίο, όπως ξέρετε, έχει σημασία μόνον όταν γίνεται πράξη! Χρειάζεται χρόνος για όλα τα πράγματα που αξίζουν και στον κόσμο δεν είναι τα Εγώ, αλλά τα Εμείς που τα πετυχαίνουν.

Σας ευχαριστώ κ. Βόμβα και σας εύχομαι ΚΑΛΗ κ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Κι εγώ σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας εδώ σήμερα!

 

   

Επίσης, τις ευχές του για μία δημιουργική χρονιά εξέφρασε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Πρύτανης ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιος Γκανάτσιος ο οποίος μιλώντας στο ditiki.gr είπε:

Θερμά συγχαρητήρια στον υπεύθυνο του ΙΑΣΙΣ κ. Θανάση Βόμβα, ο οποίος σε δύσκολες οικονομικές και επιχειρηματικές  περιόδους τόλμησε ένα άνοιγμα στον τομέα των ιατρικών επιχειρήσεων, προσφέροντας πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες στον κόσμο της περιοχής μας. Και όλα αυτά την χρονική στιγμή που οι περισσότεροι προτιμούν, είτε να αμύνονται, είτε να μεταβαίνουν στο εξωτερικό προς ανεύρεση επαγγελματικής αποκατάστασης. Εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Καθηγητής Παθολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Α.Π.Θ.  κ. Σαββόπουλος Χρήστος, καθώς και η Επίκουρη Καθηγήτρια Αιματολογίας Α.Π.Θ. κα. Καϊάφα Γεωργία.

Ο κ. Σαββόπουλος Χρήστος μιλώντας στο ditiki.gr είπε:

Με χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του φίλου ιατρού Θανάση Βόμβα για την εκδήλωση κοπής πίτας του ΙΑΣΙΣ δεδομένου ότι το εν λόγω συγκρότημα με την ομάδα εκλεκτών συναδέλφων πολλών ειδικοτήτων θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της πόλης της Κοζάνης και του νομού ευρύτερα. Το παραπάνω εγχείρημα λαμβάνει χώρα σε μία εποχή, που λόγω της οικονομικής κρίσης είναι δύσκολο οι πολίτες να μετακινούνται από τον τόπο διαμονής τους για θέματα υγείας, ενώ και το δημόσιο σύστημα υγείας δεν δύναται να τους παρέχει πλήρη κάλυψη ακόμα και με βασικές ειδικότητες της ιατρικής, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στην κατεύθυνση αυτή από την πλευρά μου και με την θεσμική ιδιότητά μου ως Καθηγητού Α.Π.Θ., ενός μεγάλου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, θα είμαι αρωγός σε ό,τι διευκολύνει ή εξυπηρετεί την επίλυση ιατρικών προβλημάτων κατοίκων του νομού Κοζάνης και εύχομαι κάθε επιτυχία στους σκοπούς και στο έργο του ΙΑΣΙΣ Κοζάνης.

 

Μιλήσαμε επίσης με την Επίκουρη Καθηγήτρια Αιματολογίας Α.Π.Θ. κα. Καϊάφα Γεωργία η οποία μας είπε:

Είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να παρευρίσκομαι στην σημαντική αυτή στιγμή για το ΙΑΣΙΣ και τον επιστημονικό διευθυντή του κ. Βόμβα, όπου με ιδιαίτερη χαρά επίσης συμμετέχω εβδομαδιαίως στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε αιματολογικά προβλήματα  των κατοίκων του νομού Κοζάνης και των όμορων νομών ευρύτερα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια αυτή όλων των συνάδελφων του ΙΑΣΙΣ και είμαι στην διάθεση τους σε όποια συνεργασία, συνεισφέροντας στην βελτίωση παροχής υγείας στους δημότες της Κοζάνης και στους κάτοικους του νομού Κοζάνης γενικότερα.

Τέλος, είμαι στην διάθεση κάθε συλλόγου στην ανάπτυξη ιατρικών θεμάτων που αφορούν την ειδικότητα μου με σκοπό και με την ιδιότητα της Επ. Καθηγήτριας του Α.Π.Θ, την έγκυρη ενημέρωση σε επίπεδο πρόληψης και θεραπευτικής αντιμετώπισης, ιδιαίτερα σε ένα νομό με ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη διάφορων νεοπλασματικών αιματολογικών κ μη νοσημάτων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί ιατροί όλων των ειδικοτήτων του νομού Κοζάνης και η βραδιά εξελίχθηκε με ουσιαστικές συζητήσεις και ευχές για καλή δύναμη στο τόσο σημαντικό αναπτυξιακό εγχείρημα στον τομέα της ιατρικής.

 

Από το ditiki.gr ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

                            

 

To Top