Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ικανοποίηση για το έργο της Δημοτικής Αρχής Βοΐου από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λαμπρόπουλο

ΣΩΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Την ικανοποίησή του για το μέχρι τώρα έργο της Δημοτικής Αρχής εξέφρασε ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, κατά την εισήγησή του, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Ιανουαρίου 2016 για την έγκριση του ισολογισμού – απολογισμού 2014, διευκρινίζοντας ότι η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς διακρίσεις, σεβόμενοι τους πολίτες και θέτοντας τις σωστές προτεραιότητες.

Ο Δήμαρχος Βοΐου τόνισε ότι το 2014 ήταν μία ειδική χρονιά, καθώς τη διαχειρίστηκαν δύο διοικήσεις, και ανέφερε συγκεκριμένα ότι: « το διάστημα της δικής μας διοίκησης στο έτος 2014 αφορούσε την προσαρμογή, την ενημέρωση για διάφορα ζητήματα του Δήμου και την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είχαμε καμία απολύτως ενημέρωση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Μόνοι μας, με σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή, και με την συνεργασία των υπαλλήλων του Δήμου, καταφέραμε να έχουμε μία καθαρή εικόνα για τον Δήμο που αναλάβαμε, ώστε να ξεκινήσουμε το έργο μας».

Απαντώντας στις ανυπόστατες κατηγορίες της μείζονος αντιπολίτευσης ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο μέχρι στιγμής, ο Δήμαρχος Βοΐου έκανε μία συνοπτική αναφορά στο τεχνικό έργο που έγινε από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων τους μέχρι σήμερα, αναφέροντας ότι «στο μέχρι τώρα σύντομο διάστημα της διοίκησής μας έχουν ολοκληρωθεί 21 έργα, χρηματοδοτούμενα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονία- Θράκη 2007-2013, από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα 2007-2011, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έργα χρηματοδοτούμενα από το ίδρυμα Μιχαήλ και Αλεξάνδρας Κουκουλίδου. Υλοποιήθηκε η αγορά των 5/8 του αρχοντικού Τζώνου και του περιβάλλοντα χώρου στη Σιάτιστα, με χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο. Έχουν συνταχθεί 38 τεχνικές περιγραφές συνολικού προϋπολογισμού 172.864,51€ στα πλαίσια του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2015 με χρηματοδότηση ΣΑΤΑ.

Από αυτές τις τεχνικές περιγραφές έχουν εκτελεστεί τα αντίστοιχα έργα, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και την Κοινότητα Πενταλόφου.
Αγροτική και Εσωτερική οδοποιία
Αναπλάσεις
Κτιριακά έργα
Έργα αποχέτευσης
Έργα αθλητισμού

Έχουν συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία 7 μελέτες έργων και έχουν ελεγχθεί και θεωρηθεί ακόμη 7 μελέτες που συνέταξαν ιδιώτες μελετητές.
Έχουν γίνει τέσσερις (4) δημοπρατήσεις έργων.
Έχει γίνει προσωρινή ή οριστική παραλαβή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε 10 έργα.

Τέλος από το έτος 2015 ξεκίνησε η διαδικασία για την ωρίμανση των προτάσεων που θα υποβληθούν στο ΕΣΠΑ 2014-2020, το οποίο έχει ήδη ανοίξει, ώστε ο Δήμος Βοΐου να παρουσιάζει ετοιμότητα και να υποβάλει ώριμες και αξιόλογες προτάσεις για χρηματοδότηση».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Βοΐου τόνισε ότι το ο Δήμος πασχίζει καθημερινά να ανταποκρίνεται στα διάφορα αιτήματα των δημοτών και να επιλύει τα προβλήματα που προκύπτουν.

To Top