Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Ηλίας Κανέλλος: Δεν ζητώ την ψήφο των συμπολιτών με την έννοια της συναλλαγής και της υπόσχεσης

Ο Ηλίας Κανέλλος, Καρδιολόγος, ερευνητής και βραβευμένος από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία καθώς και από την Ευρωπαϊκή και διεθνή Εταιρία υπέρτασης με τον τίτλο του νεότερου ερευνητή, εξήγησε την συμμετοχή και την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Κοζάνης, Κώστα Κύργια.

Κατέχοντας αναγνωρισμένους επιστημονικούς τίτλους στον τομέα της Ιατρικής και της Καρδιολογίας, αντιστέκομαι στην φυγή και την μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό.

Αποφασίζω να παραμείνω στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην τιμημένη Μακεδονία δίνοντας διπλό αγώνα επιστημονικό και πολιτικό, προκειμένου η χώρα και ιδίως η πόλη της Κοζάνης, την οποία αγαπώ ιδιαίτερα, να αλλάξει πρόσωπο και πορεία. Το κοινωνικό μου έργο στον γειτονικό νομό της Καστοριάς στον τομέα της υγείας με την ίδρυση του κοινωνικού ιατρείου, αποδεικνύει τις ευγενείς μου προθέσεις και την προσφορά χωρίς αντάλλαγμα στην Μακεδονία μας.

Δεν ζητώ την ψήφο των συμπολιτών με την έννοια της συναλλαγής και της υπόσχεσης, αλλά καλώ όλους με την δύναμη της κάλπης να δώσουν την δυνατότητα σε άτομα άξια, ηθικά και εργατικά, να προσφέρουν με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους το καλύτερο στον Δήμο της Κοζάνης.

Το μήνυμα μου απευθύνεται κυρίως στους  νέους, αλλά και στους ηλικιωμένους, διότι η ψήφος όλων θα καθορίσει το μέλλον των πολλών και τους καλώ εμπράκτως απομακρυνόμενοι από την κομματική πολιτική του καφενείου να δείξουν με την κάλπη, τις προθέσεις τους για το μέλλον αυτού του τόπου.

Ο καθένας από εσάς λοιπόν παίρνει την τύχη του στα χέρια του και αποφασίζει με την ψήφο του την πορεία και το μέλλον αυτού του τόπου επιλέγοντας επιτέλους την αλλαγή.

Αρκετά ακούσαμε τα παχιά λόγια τωνεπαγγελματιών πολιτικών, ήρθε η ώρα να ακούσουμε και τα λόγια των επιστημόνων, των λειτουργών και των φωτισμένων.

Αλλαγή πλεύσης λοιπόν από τα συνηθισμένα και αποτυχημένα μοντέλα οικονομικής, κομματικής και γενικότερης διαχείρισης και πορεία προς την Κοζάνη του μέλλοντος με έμβλημα την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των όλων και όχι του ενός.

 

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

 • Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης
 • Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
 • Ακαδημαϊκός υπότροφος Ευρωπαϊκής καρδιολογικής Εταιρίας
 • Μετεκπαιδευθείς στην Ελβετία στην τρισδιάστατη (3D) διαθωρακική υπερηχογραφία καρδιάς, CardiocentroTicinoLugano
 • Κάτοχος δύο Μaster Ιατρικής (Ιατρική Σχολή Αθηνών, Θεσσαλίας και Γένοβας) στην εξειδικευμένη υπερηχογραφική απεικόνιση στεφανιαίων και μεγάλων αγγείων και στην καρδιαγγειακή αποκατάσταση
 • Ομιλητής σε διεθνή και παγκόσμια Καρδιολογικά Ιατρικά συνέδρια
 • Επιστημονικός συνεργάτης και ερευνητής στην Ά Προπαιδευτική Πανεπιστημιακή Κλινική, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
 • Υπεύθυνος σχεδιασμού και διεξαγωγής Κλινικών μελετών, Imperial college of London
 • Υπεύθυνος Καρδιολογικού τμήματος ΙΑΣΕΙΟΥ πολυϊατρείου Πανοράματος Θεσσαλονίκης
 • Διατηρεί δεύτερο καρδιολογικό ιατρείο στην Κοζάνη (Συγκρότημα πολυϊατρείων Ίασης Κοζάνης)
 • Έχει βραβευθεί για το εξαίρετο ερευνητικό του έργο στην Ιατρική και την Καρδιολογία από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία καθώς και από την Ευρωπαϊκή και διεθνή Εταιρία υπέρτασης με τον τίτλο του νεότερου ερευνητή
 • Υπεύθυνος του Προγράμματος WP7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ChrondisPlus), που αφορά την πρόληψη και την διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων στην Ευρώπη
 • Κάτοχος διπλώματος Master στις κλινικές μελέτες (Masterclass on ClinicalTrials), Cambridge University
 • Συγγραφέας πληθώρας ερευνητικών εργασιών στην Ιατρική και στην Καρδιολογία, δημοσιευμένες σε Παγκόσμια Ιατρικά Περιοδικά
 • Διετέλεσε Τοπικός Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καστοριάς και με τις εθελοντικές και προσωπικές του ενέργειες συνέβαλε στην δημιουργία και την ίδρυση του Κοινωνικού Δημοτικού Ιατρείου Καστοριάς και του Επιδημιολογικού Ερευνητικού Κέντρου του Δήμου Καστοριάς, ενισχύοντας την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στο νομό Καστοριάς

 

ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

 

 

 

To Top