Υλικά:
4 ντομάτες μακρόστενες
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι, πιπέρι
1 ντομάτα ώριμη
150γρ μοτσαρέλα burrata
μερικά φύλλα βασιλικού
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε και κόβετε σε φέτες τις 4 μακρόστενες ντομάτες.
Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε και τις στρώνετε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Στα κενά ρίχνετε το σκόρδο χοντροκομμένο.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τις ντομάτες στους 100C για περίπου 2 1/2 με 3 ώρες μέχρι να «στεγνώσουν». Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να τις αποθηκεύσετε σε βάζο, στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμες, ετοιμάζετε τη σαλάτα σας.
Κόβετε τη ντομάτα και τη μοτσαρέλα σε φέτες και τις τοποθετείτε εναλλάξ σ’ ένα πιάτο.
Γαρνίρετε με ψιλοκομμένες ψητές ντομάτες, λίγο ψητό σκορδάκι, φρέσκο βασιλικό, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.