Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Ισχυρό – Αταλάντευτο ΝΑΙ για Ευρωπαϊκή λύση

Πέρα από ιδεολογίες και κύρια ιδεοληψίες , πέρα από κόμματα που εξ άλλου αύριο δεν θα υπάρχουν με την σημερινή τους μορφή, η μόνη λύση είναι ένα ισχυρό ΝΑΙ , που θα δώσει δύναμη στην εθνική διαπραγματευτική ομάδα να πετύχει έστω και αυτή την ύστατη ώρα μια βιώσιμη συμφωνία με προοπτική.
– Γιατί εθνική υπερηφάνεια σίγουρα δεν είναι ο διεθνής εξευτελισμός του ΄Ελληνα.
– Γιατί αξιοπρέπεια δεν είναι οι λιποθυμίες των ασθενών υπέργηρων συνταξιούχων μετά 8ωρη αναμονή για τα 6 εικοσάρικα που η περήφανη διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη του δίνει σήμερα και κανείς δεν γνωρίζει αν θα του δίνει αύριο .
– Γιατί είναι χούντα και όχι δημοκρατία να αναρτώνται πανώ στο Υπουργείο Οικονομικών στην καρδιά της Αθήνας , στο Σύνταγμα με ΟΧΙ.
– Γιατί είναι φασισμός να ελέγχονται και να φακελώνονται οι δημοσιογράφοι γιατί απλά ερωτούν ως οφείλουν (« Από ποιο μέσο είστε ; ρωτάει η ανεκδιήγητη κ. Πρόεδρος της Βουλής « για να φέρω το μαστίγιο ; » είναι το επόμενο που θα ακούσουμε ) .
– Γιατί κανένας δεν μπορεί να διεκδικεί υπέρ αυτού ότι είναι περισσότερο ΄Ελληνας από τον άλλο.
– Γιατί αρνούμαστε τον διχασμό.
– Γιατί όλοι οι εργαζόμενοι σκληρά στον ιδιωτικό τομέα, δεν πήραν ούτε τα 120 ευρώ με το κλείσιμο των τραπεζών.
– Γιατί σήμερα και ο κ. Λαπαβίτσας που έκτισε καριέρα στην δραχμή , δηλώνει ότι «δεν το εννοούσε έτσι» .
– Γιατί ακόμη και οι Podemos αποκήρυξαν τον κ. Τσίπρα.
– Γιατί το επικίνδυνο μείγμα του άκρατου εγωϊσμού , της ασχετοσύνης, αυταρχισμού, του λαϊκισμού και της επιπολαιότητας που χαρακτηρίζει τους κυβερνώντες οδηγούν στην Εθνική απόλυτη καταστροφή .
– Γιατί πολύ απλά το πιάτο της ελληνικής οικογένειας δεν θα γεμίσει με το «mea culpa» που υπερήφανα θα εκστομίσει αύριο ο κ. Τσίπρας. Γιατί απλά δεν θα υπάρχει επιστροφή.
Ακούσαμε και άλλα «mea culpa» και τις συνέπειες θα τις πληρώνουμε για τα επόμενα πενήντα χρόνια.
Ο ρεαλισμός και η επίγνωση δεν είναι κινδυνολογία. Είναι η μόνη απάντηση στο πλήρες αδιέξοδο.
Ιστορικά όλες οι τεράστιες εθνικές καταστροφές ξεκίνησαν από μεγαλοϊδεατισμό και καλές προθέσεις. Η Ελλάδα όμως μάτωσε και ξαναματώνει στις μέρες μας γιατί επιτέλους ας μάθουμε να κρίνουμε τους πολιτικούς από το αποτέλεσμα.
Το παρανοϊκό Κούγκι του κ. Καμμένου και το κίβδηλο και παράνομο δημοψήφισμα Τσίπρα- Κανσταντοπούλου-Χρυσής Αυγής θα στείλει τους εμπνευστές του , εκεί που τους αξίζει.
Ο ελληνικός λαός θα δείξει την δύναμη και την αποφασιστικότητα που η πολιτική του ηγεσία δείλιασε να δείξει, θα κατοχυρώσει την Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης και ΝΑΙ με δουλειά θα ανακτήσει το χαμένο έδαφος . Η ταυτότητά μας και το εθνικό καθήκον δεν μπαίνουν σε δίλημμα.

To Top