Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Καλοκαιρινά και δροσερά… Κρεοπωλείο Delicatessen Παπαστέργιος

Τα καλύτερα ντολμαδάκια που θα φάτε ποτέ!

Για να γίνουν καλά τα ντολμαδάκια χρειάζονται φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, τρυφερά αμπελόφυλλα, αρωματικά φυτά, πείρα στο τύλιγμα και αγάπη στο φτιάξιμο.

 

Υλικά

Αμπελόφυλλα μέτρια 

½ κιλό ρύζι γλασέ

1 ματσάκι ή 8 τεμ πράσινα κρεμμύδια καλά ψιλοκομμένα

¼ από μεγάλο ματσάκι δυόσμο καλά ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι άνιθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

¼ από μεγάλο ματσάκι μαϊντανό καλό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 κ.γ. αλάτι

Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια

Ελαιόλαδο ½ φλυτζάνι

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα χορταρικά πολύ καλά και τα τρίβουμε με το χέρι χωρίς να τα βράσουμε. Τα βάζουμε όλα μαζί με το ρύζι, το πιπέρι, το αλάτι και το λάδι μέσα σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε με το χέρι.

Βάζουμε πολύ λίγο νερό επίσης και ρίχνουμε λίγο χυμό από τα λεμόνια. Αφού τα ανακατέψουμε με το χέρι, απλώνουμε τα αμπελόφυλλα και βάζουμε μια καλή ποσότητα στη μέση του φύλλου. Τυλίγουμε το φύλλο διπλώνοντας τις δύο άκρες του και τυλίγοντας το υπόλοιπο με το χέρι.

Τοποθετούμε δίπλα-δίπλα τα ντολμαδάκια, αρκετά σφιχτά μεταξύ τους, σε σειρές την μια πάνω στην άλλη. Ρίχνουμε τις υπόλοιπες τρεις κούπες λάδι, τον χυμό του λεμονιού και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν. Από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο ανάποδα και τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα σκεπάζοντάς τα με το καπάκι της κατσαρόλας. Καλό είναι να ανασηκώσουμε το πιάτο με προσοχή και να δοκιμάσουμε ένα ντολμαδάκι πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Για να γίνουν καλά τα ντολμαδάκια δεν θα πρέπει να τα τυλίγετε πολύ σφιχτά για να έχει χώρο το ρύζι να απλωθεί με το βράσιμο.

Όλα τα υλικά που χρειάζεστε θα τα βρείτε στο Κρεοπωλείο Delicatessen Παπαστέργιος!

Προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις των πελατών, με ένα τηλεφώνημα παραδίδουμε δωρεάν στο χώρο σας όλα τα προϊόντα.

Το κρεοπωλείο βρίσκεται στην πόλη της Κοζάνης, Ιωνίας 2. Τηλέφωνο επικοινωνίας για τις παραγγελίες σας 6984116320

To Top