Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Κυκλοφοριακές αλλαγές στον κόμβο Κρόκου

-Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους οδηγούς οχημάτων, ότι στα πλαίσια εφαρμογής των υπ’αριθμ.200/2010, 52/2016 και 498/2016 ΑΔΣ, για την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στον Κόμβο Κρόκου και ευρύτερο οδικό δίκτυο της περιοχής, από την ΚΥΡΙΑΚΗ 09/09/2018 θα ισχύσουν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως εξής:

1.Προτεραιότητα στην κίνηση θα έχουν τα οχήματα που εισέρχονται στον κόμβο από τις οδούς Γκέρτσου και 11ης Οκτωβρίου (στο ύψος του καταστήματος <<ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ>>), σε σχέση με τα οχήματα που κινούνται μέσα στον κόμβο και έχουν κατεύθυνση προς τις οδούς Ιωνίας, Αλιάκμωνος και Αιόλου.

2.Τα οχήματα που εισέρχονται στον κόμβο Κρόκου προερχόμενα από τον κόμβο Λαρίσης και την οδό Ιωνίας, θα δίνουν προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται μέσα στον κόμβο.

3.Αλλαγή προγράμματος λειτουργίας φωτεινού σηματοδότη στην συμβολή των οδων Γκέρτσου και 11ης Οκτωβρίου, για την ταχύτερη εκκένωση του κόμβου Κρόκου και της οδού Ιωνίας από τον κυκλοφοριακό φόρτο στις ώρες αιχμής.

-Οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι πιθανό να προκαλέσουν μείωση της ταχύτητας ροής της κυκλοφορίας της οδού Ιωνίας προς το κόμβο, κυρίως τις ώρες αιχμής και για το λόγο αυτό:

1.Μονοδρομήθηκε η οδός Ελένης Μήλιου από την συμβολή της με την οδό Ιωνίας και κατεύθυνση ανατολική, για την δυνατότητα διοχέτευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων από την οδό Ιωνίας προς τον κόμβο Λαρίσης, χωρίς την υποχρεωτική διέλευσή τους από τον κόμβο Κρόκου.

2.Τα οχήματα που κατευθύνονται από την οδό Ιωνίας προς το κέντρο της πόλης έχουν την δυνατότητα επιλογής εναλλακτικής διαδρομής, δια των οδών Έβρου-Θεσσαλονίκης-Αριστοτέλους και Γκερτσου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην κατακόρυφη και οριζόντια ρυθμιστική και πληροφοριακή σήμανση που θα τοποθετηθεί, καθώς και στις υποδείξεις των οργάνων της Τροχαίας, για την ομαλή και ταχύτερη προσαρμογή τους στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

To Top