Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Λ. Ιωαννίδης: Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κάνει ότι μπορεί για να επιταχύνει το τέλος του λιγνίτη και των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στην περιοχή

Για μια ακόμα φορά και μάλιστα με φαιδρό τρόπο, επιδιώκεται να στοχοποιηθώ, από εκείνους που έχουν τις κυρίαρχες ευθύνες για το αδιέξοδο που ζει η περιοχή.

Όλοι γνωρίζουν τις απόψεις μου οι οποίες είναι δημόσια διατυπωμένες εδώ και  πολλά  χρόνια και τις κατά καιρούς επιθέσεις που έχω δεχθεί. Οι χαρακτηρισμοί και οι δηλώσεις είναι εύκολες αλλά η δύσκολη πραγματικότητα υφίσταται.

Μια κατάσταση που δεν προκαλείται ούτε επιταχύνεται από το Δήμαρχο Κοζάνης. Μια παγκόσμια πραγματικότητα, που κάποιοι με την άρνηση τους να την αποδεχτούν έφεραν την περιοχή στο σήμερα χωρίς καμιά προετοιμασία.

Η Δ.Ε.Η. για να την αντιμετωπίσει πρέπει να συσπειρώσει τις δυνάμεις της έτσι ώστε να προσπαθήσει να μετριάσει τις επιπτώσεις των παραγόντων που οδηγούν αναπόφευκτα στη μεταλιγνιτική περίοδο .

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κάνει ότι μπορεί για να επιταχύνει το τέλος του λιγνίτη και των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στην περιοχή. Με τις συνεχείς επιθέσεις του εναντίον της Διοίκησης της ΔΕΗ έχει καταφέρει να καταστήσει το πρόβλημα εσωτερικό πρόβλημα στην εταιρία . Ταυτόχρονα, με τις άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις του έχει καταφέρει επί των ημερών του όλη η κοινωνία να στρέφεται εναντίον των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. .

Ξεχνάει ο κύριος Αδαμίδης ότι είναι πρόεδρος της πιο αμαρτωλής ίσως συνδικαλιστικής ομοσπονδίας. Δεν διστάζει να ζητάει συνεχώς την παραίτηση της διοίκησης της ΔΕΗ διότι προφανώς έπαψε να συνδιοικεί όπως οι προκάτοχοί του .

Αν κάποιος πρέπει να παραιτηθεί είναι ο κ. Αδαμίδης διότι με τις λάθος επιλογές του οδηγεί την ΔΕΗ και τους εργαζόμενους της περιοχής σε απομόνωση, εσωστρέφεια και αναπόφευκτα σε περιπέτειες. Και επειδή το αντιλαμβάνεται προσπαθεί με επιθέσεις είτε προς τη διοίκηση της ΔΕΗ είτε προς τους Δήμους της περιοχής να μεταθέσει τις ευθύνες του .

Ο Δήμος Κοζάνης προσπαθεί να προετοιμάσει την περιοχή για αυτό που αναπόφευκτα θα συμβεί και για το οποίο τεράστιες ευθύνες έχει και ο κ. Αδαμίδης.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα πρέπει να ξέρουν πως ότι έχω να πω το λέω δημόσια, ανοιχτά και  ειλικρινά και πάντα με γνώμονα το συμφέρον  του Δήμου μας, χωρίς διαχωρισμούς και κατηγοριοποιήσεις. Οι εποχές, που η τοπική αυτοδιοίκηση ετεροπροσδιοριζόταν με βάση τις απαιτήσεις του συνδικαλιστικού κατεστημένου έλαβε τέλος.

Καλώ για μια ακόμη φορά τον κ. Αδαμίδη να προσκομίσει τα στοιχεία, που διαθέτει, σε διαφορετική περίπτωση να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Λευτέρης Ιωαννίδης

Δήμαρχος Κοζάνης

To Top