Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «Χορός της Ρόκας» στη Γαλατινή Βοΐου – Δείτε φωτογραφίες

   Με επιτυχία αναβίωσε την Τρίτη ημέρα του Πάσχα «Ο Χορός της Ρόκας» στη Γαλατινή του Δήμου Βοΐου, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Το έθιμο αυτό συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης, με ανοιξιάτικα τραγούδια, την ολοκλήρωση των χειμερινών εργασιών και τον αποχαιρετισμό των ανδρών που έφευγαν για να δουλέψουν ως χτίστες σε ξένα μέρη.

   Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το αθλητικό μέρος, με τα αγωνίσματα ρίψη λίθου, άλμα απλούν και αγώνες ταχύτητας, και συνεχίστηκαν με το λαογραφικό μέρος, με χορούς του Βοΐου από τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής και την αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου «Ο Χορός της Ρόκας» από τις γυναίκες του χωριού.

   Οι απονομές των βραβείων και μεταλλίων έγιναν από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη, τον Δήμαρχο Βοΐου Δημήτριο Λαμπρόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Ιωάννη Ρομπόλα, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοΐου και Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Δόρδα, τον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, πάτερ Παναγιώτη Γκριτζέλη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γαλατινής Δημήτριο Λαζόγκα.

   Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο  Δήμος Βοΐου, η Τοπική Κοινότητα Γαλατινής, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατινής και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Γαλατινής .

   Ο Δήμος Βοΐου συγχαίρει θερμά τους συνδιοργανωτές και τους συμμετέχοντες στις φετινές εκδηλώσεις και ευχαριστεί όλο τον κόσμο που έδωσε και φέτος το παρόν στην αναβίωση αυτού του εθίμου.

   Χορός Γαλατινή Χορός Γαλατινή (1) Χορός Γαλατινή (2) Χορός Γαλατινή (3) Χορός Γαλατινή (4) Χορός Γαλατινή (5) Χορός Γαλατινή (6) Χορός Γαλατινή (7) Χορός Γαλατινή (8) Χορός Γαλατινή (9) Χορός Γαλατινή (10)

   To Top