Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Με πίστη στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου

Κράτησα τον λόγο μου, τήρησα την προεκλογική υπόσχεσή μου. Αμέσως μετά τις εκλογές του 2015, συνέχισα τις περιοδείες μου στον Νομό μας, από τις δύσκολες για την παράταξή μας εκείνες εποχές,μέχρι και σήμερα, γύρισα τον τόπο μας πολλές φορές. Μίλησα με τους ανθρώπους του. Είδα τις αδυναμίες και τα προβλήματα: άλλα χρονίζοντα καιδυσεπίλυτα, που απαιτούν αποφάσεις και σχεδιασμό και άλλα απλούστερα στις λύσεις, που χρειάζονται μόνο επίδειξη ενδιαφέροντος και κοινή λογική. Σήμερα, η περιοχή μας απειλείται από την ενεργειακή μετάβαση και μαστίζεται από την απώλεια θέσεων εργασίας και τη μετανάστευση επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού. Η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας αλλά και της δημοκρατίας, στοχοποιήθηκε από την απερχόμενη κυβέρνηση και κινδυνεύει με αφανισμό. Οι πολίτες βρίσκονται σε κατάσταση ανησυχίας και ανασφάλειας.

Το κλίμα για τη Ν.Δ. είναι σήμερα ριζικά βελτιωμένο:το πρόγραμμά της αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη πολιτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση, οικονομική και ηθική. Το πλέγμα φορολογικών ελαφρύνσεων και κινήτρων, που θα εφαρμόσει άμεσα ως νέα κυβέρνηση, θα δώσει ώθηση στην οικονομία και στην ανάπτυξη και θα δημιουργήσει βιώσιμες και δίκαια αμειβόμενες θέσεις εργασίας, που θα παράγουν πλούτο και θα τροφοδοτούν το κοινωνικό μέρισμα. Παράλληλα, η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και η ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης με τα αναγκαία εργαλεία, θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα.

Στο νέο περιβάλλον, έχουμε την ευθύνη να τρέξουμε πιο γρήγορα από τη φθορά. Να αξιοποιήσουμε κάθε αναπτυξιακό κεφάλαιο που διαθέτει η περιοχή μας. Και είναι, πράγματι, πολλά αυτά: το μάρμαρο, ο λιγνίτης, η αλιεία, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία, η δασοκομία, η οινοποιία, η γούνα, το πλούσιο σε ιστορία, παράδοση και κάλλος τουριστικό προϊόν μας. Πρωτίστως, όμως, επιβάλλεται η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας, της βιομηχανικής και κατασκευαστικής μας εμπειρίας, της γνώσης μας στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και στην μεταποιητική δραστηριότητα, της εμπορικής μας κουλτούρας, του εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού μας. Το πανεπιστήμιο μας και οι οδικοί άξονες συμπληρώνουν το παζλ και συνθέτουν τελικά έναν τόπο που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή.

Αγώνας δύσκολος, προσπάθεια επίπονη, αλλά και όμορφη συνάμα.Και σ’ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας. Είναι αναγκαία η συστράτευση όλων μας, προκειμένου να οδηγήσουμε και πάλι την πατρίδα μας στο δρόμο της προκοπής, της ανάκαμψης και της εθνικής υπερηφάνειας και να επιστρέψει στην κοινωνία το αίσθημα ασφάλειας και η δημιουργική διάθεση. Την 26η Μαϊου δώσαμε μαζί την πρώτη μάχη, αυτή των ευρωεκλογών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, και την κερδίσαμε πανηγυρικά. Την 7η Ιουλίου δίνουμε τη δεύτερη και πιο κρίσιμη μάχη των εθνικών εκλογών. Πρέπει να κερδηθεί και να δοθεί στη Ν.Δ. ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Προσωπικά, αφού ευχαριστήσω τον αρχηγό της Ν.Δ. για την εμπιστοσύνη τουστο πρόσωπό μου, δηλώνω απερίφραστα ότι χάρη στη δική σας αγάπη και στήριξη είμαι παρών σε αυτόν τον αγώνα και ζητώ την εντολή να σας εκπροσωπήσω.

Με τη νίκη!

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Διδάκτωρ Νομικής – Δικηγόρος

Υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. Ν. Κοζάνης

 

 

To Top