Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτισμός

Μετονομασία του Πάρκου Ηπειρωτών σε «Πάρκο Ηπειρωτών- Κωνσταντίνος Τσιάντας»

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης έπειτα από ομόφωνη πρόταση των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, που πάρθηκε στην με αρ. 4/18 -3-2016 συνεδρίαση

του, για την μετονομασία του Πάρκου Ηπειρωτών σε «Πάρκο Ηπειρωτών – Κωνσταντίνος Τσιάντας» η οποία έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης της Κοζάνης σύμφωνα με την αρ. 509/2016 απόφασή του

ανακοινώνει την μετονομασία του Πάρκου Ηπειρωτών

σε «Πάρκο Ηπειρωτών – Κωνσταντίνος Τσιάντας».

Η τελετή μετονομασίας θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης 23 Αυγούστου 2017, παραμονής της εορτής του αγίου Κοσμά του Αιτωλού μετά τον πανηγυρικό εσπερινό (ώρα 7: 30 μ.μ. ) στην μνήμη του οποίου τιμάται το εκκλησάκι που βρίσκεται στο Πάρκο των Ηπειρωτών.

Ως γνωστόν, πριν από ένα χρόνο περίπου έφυγε από την ζωή ο επί σειρά ετών Πρόεδρός του Συλλόγου μας, Κωνσταντίνος Τσιάντας. Υπόδειγμα οικογενειάρχη και φίλου ο Κωνσταντίνος Τσιάντας συνέδεσε το όνομά του όχι μόνο την δράση του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης αλλά με την ευρύτερη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε από όλους τους συμπολίτες μας και η μετονομασία του Πάρκου έρχεται ως επισφράγισμα της δραστηριότητάς του αυτής.

Την ίδια ημέρα θα γίνει και μετονομασία της αίθουσας που βρίσκεται στο Πάρκο Ηπειρωτών σε αίθουσα Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου, ο οποίος έφυγε κι αυτός από κοντά μας λίγες ημέρες μετά τον Κωνσταντίνο Τσιάντα.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, υπόδειγμα κι αυτός οικογενειάρχη και φίλου συνέδεσε το όνομά του με τις τεχνικές εργασίες για την διαμόρφωση του Πάρκου. Μαζί με τον Κώστα και άλλα αξιόλογα μέλη του Συλλόγου μας προσφέροντας κομμάτι από την ζωή τους συνέβαλλαν στην δημιουργία του υπέροχου αυτού χώρου πρασίνου, την ομορφιά του οποίου απολαμβάνουν σήμερα πλήθος συμπολιτών μας καθώς και η μαθητική νεολαία της Α΄πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας η οποία πραγματοποιεί κατά κανόνα τις εκδρομές της στο χώρο του Πάρκου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Φώτιος Ρέντζιος

 

w w w . s y l l o g o s i p i r o t o n k o z a n i s . g r

­­

To Top