Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Μνημείο Γενοκτονίας κατασκευάζει ο Δήμος Πειραιά στο λιμάνι του!

Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού θα κατασκευάσει ο Δήμος Πειραιά στο ιστορικό λιμάνι του.
Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Καζαντζίδη, πολιτευτή της ΝΔ στο Ν. Κιλκίς και μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών ελήφθη ομόφωνη από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών.
Όπως μας τόνισε ο κ. Καζαντζίδης τη δαπάνη για τη φιλοτέχνηση του μνημείου και την τοποθέτηση του σε εμφανές σημείο του λιμανιού ανέλαβε να καλύψει ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ο κ. Καζαντζίδης, εκ μέρους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο δήμαρχο Πειραιά, Νίκο Μώραλη, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον κ. Μαρινάκη, για την ηθική και οικονομική υποστήριξη στο αίτημα αυτό, σημειώνοντας «ότι με τέτοιες ενέργειες η Αυτοδιοίκηση τιμά στην πράξη τον προσφυγικό Ελληνισμό του Πόντου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών για εγκατάσταση Μνημείου Ποντιακού Ελληνισμού στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και της Πάτρας, όπου και εκεί είχαν αποβιβαστεί μετά τη μικρασιατική τραγωδία οι πρόσφυγες.
Μνημείο Γενοκτονίας
To Top