Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Δωρεάν εξετάσεις από την Novartis Hellas στις 6 & 7 Οκτωβρίου στην Κοζάνη

NOVARTIS HELLAS: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΖΩΗΣ»
ΜΕ 16.000 ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ 7 ΠΟΛΕΙΣ

6-7 Οκτωβρίου στο ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΚΗΦΗ) Κοζάνης
(Πλακοπίτη 11)

Ώρες επίσκεψης: 09.00 – 18.00

Η Novartis, έχοντας θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον Ασθενή, ανακοίνωσε την έναρξη του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μετρήσεις Ζωής». Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Κοζάνης, Σερρών, Λαμιέων, Ηρακλείου Κρήτης και Πύργου,  καθώς και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ).

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, προσφέροντας δωρεάν ελέγχους στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Η Novartis, εμπνεόμενη από τις ανάγκες των ασθενών και πιστή στη δέσμευσή της να τους υποστηρίζει έμπρακτα, σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοποριακά προγράμματα που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και του προσδόκιμου επιβίωσής τους. Για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με φορείς και επιστήμονες, διασφαλίζοντας καινοτόμες λύσεις και πρόσβαση στην υγεία για τους ασθενείς και την κοινωνία, πάντα με υψηλά επίπεδα ευθύνης και ακεραιότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής» που θα πραγματοποιηθεί σε 7 πόλεις της Ελλάδας θα διεξαχθούν 16.000 εξετάσεις. Εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους πολίτες κάθε περιοχής παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν σε:
•    Σπιρομέτρηση
•    Οφθαλμολογικό έλεγχο
•    Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c)
•    Έλεγχο Αρτηριακής Πίεσης
Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την πόλη της Λαμίας και ακολουθούν οι σταθμοί:

6-7 Οκτωβρίου 2015, Κοζάνη – ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΚΗΦΗ), Πλακοπίτη 11

13-15 Οκτωβρίου 2015, Ηράκλειο Κρήτης, Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Τάλως (1ος όροφος)

3-4 Νοεμβρίου 2015, Πύργος, Αίθουσα Αποστολικής Διακονίας (έναντι Ι.Ν Αγ. Νικολάου)

9-10 Νοεμβρίου 2015, Σέρρες, Κτήριο Διοικητηρίου, Κ. Καραμανλή 36

2-4 Δεκεμβρίου 2015, Αθήνα, – 1ο Δημοτικό Ιατρείο Αθηναίων, Σόλωνος 78

8-9 Δεκεμβρίου 2015, Αιγάλεω – Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas κ. Ricardo Canevari δήλωσε:

«Προσυπογράφουμε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην υγεία, με την ασθενοκεντρική μας προσέγγιση να αποτελεί το σημείο αναφοράς στη φιλοσοφία και τη λειτουργία της Novartis. Καθώς η Ελλάδα δοκιμάζεται από τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων χρόνων, ενισχύεται η ευθύνη μας ως ηγέτιδα εταιρεία να βρεθούμε δίπλα στους Έλληνες ασθενείς και πολίτες χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, υποστηρίζοντας θέματα πρόληψης και παροχής κατάλληλης θεραπείας. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ, δίπλα στον Έλληνα πολίτη για να παρέχουμε πάντα τη σωστή θεραπεία, στο σωστό ασθενή τη σωστή στιγμή το ταχύτερο δυνατό.»

To Top