Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Τo 50ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. με θέμα τα περιφερειακά ΜΜΕ τον πολιτισμό και τον τουρισμό

Στο Δίον 30-31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014

Με παράλληλη παρουσίαση του προγράμματος του 43ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό και τον τουρισμό πραγματοποιείται το τριήμερο 30-31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014 στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου Πιερίας το 50ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ενωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με συνδιοργανωτές τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.
Το συνέδριο που έχει ως κεντρικό θέμα τα «Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης – Πολιτισμός – Τουρισμός» και εξειδικεύεται στη σχέση και την αλληλεξάρτηση των ΜΜΕ με τους φορείς του πολιτισμού και του τουρισμού την περίοδο της κρίσης, αλλά και των δυνατοτήτων συνεργίας για την ανάκαμψη, αναμένεται να το παρακολουθήσουν περίπου εκατό δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα.
Το 50ο Πανελλήνιο Συνέδριο των δημοσιογράφων του επαρχιακού τύπου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, είναι αφιερωμένο στην μνήμη του αείμνηστου εκδότη και δημοσιογράφου Αλέξη Τσούφλια και επικεντρώνει τις εργασίες του στα πάντα επίκαιρα θέματα των προοπτικών ανάπτυξης μέσα από τις δυνατότητες που παρέχουν το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν.
Πριν από την έναρξη των διαδικασιών του συνεδρίου ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία και το αναλυτικό πρόγραμμα του 43ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2014, του οποίου η επίσημη έναρξη προγραμματίζεται το Σάββατο 5 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το βράδυ της Παρασκευής 30 Μαΐου, πρώτη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου, οι σύνεδροι σε γεύμα εργασίας θα επικεντρώσουν τις ανησυχίες τους σε θέματα ανεργίας και εργασιακής προοπτικής.
Το Σάββατο το πρωί, επίσημη μέρα των εργασιών, τα θέματα των εισηγητών θα σκιαγραφήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα οφέλη σε τοπική και ευρύτερη κλίμακα που μπορούν να προκύψουν από την αξιοποίηση του πολιτισμού και τουρισμού με αξιόλογους εισηγητές από το χώρο της πανεπιστημιακής οικογένειας, της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων του τουρισμού. Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί το απόγευμα του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 με τη γνωστοποίηση των συμπερασμάτων.
Στο περιθώριο των εργασιών, οι σύνεδροι θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στους αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας, τον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου και το Μουσείο του Δίου.
Ο οικοδεσπότης του 50ου Πανελλήνιου συνεδρίου της Ε.Σ.Ε.Τ. Γεώργιος Κουκουλιάτας και οι συμπράττοντες πρόεδροι του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόριος Παπαχρήστος και της Ε.ΞΕ.Π. Αφροδίτη Λέϊνα καλωσορίζουν στην Πιερία τους συνέδρους και όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση και θεωρούν ότι μέσα από τέτοιες συλλογικές πρωτοβουλίες όλοι θα βγουν κερδισμένοι.

To Top