Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

O Χάρης Θεοχάρης στο Έκτακτο Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο «Σταματώντας τον κύκλο της κρίσης»

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών με το Ποτάμι κ. Χάρης Θεοχάρης συμμετείχε στο Έκτακτο Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο «Σταματώντας τον κύκλο της κρίσης», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 19 Μαϊου 2015. Το συνέδιο διοργανώθηκε από το Atlas Network- μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ουάσινγκτον που συνδέει 476 οργανισμούς σε 95 χώρες που προάγουν την οικονομία της αγοράς, σε συνεργασία με τοπικούς συνεργαζόμενους φορείς (Greek Liberal Monitor και το Κέντρο φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης») το Ινστιτούτο Cato και το Ίδρυμα Friedrich Neumann for Freedom.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό και σε όσους διαμορφώνουν την ελληνική πολιτική, ένα σχέδιο διαφυγής από τον κύκλο των οικονομικών κρίσεων μέσω των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκοί, μεταξύ των οποίων και ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Thomas Sargent, και ο καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business Νίκος Οικονομίδης, καθώς επίσης πολιτικοί από χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής οι οποίοι έχουν διακριθεί ως προς την εφαρμογή πετυχημένων προγραμμάτων μεταρρυθμίσεων στις χώρες τους.

Ο κ. Θεοχάρης συμμετείχε ως βασικός ομιλητής σε πάνελ με θέμα «Μεταρρυθμίζοντας τις Δημόσιες Δαπάνες και τις κρατικές παροχές», στο οποίο μετείχαν επίσης ως ομιλητές ο πρώην αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ivan Miklos, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας Lajos Bokros, ο πρώην Υπουργός Απασχόλησης της Σουηδίας Sven Littorin, και ο πρώην Υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Θεοχάρης στην ομιλία του παρουσίασε το ρόλο του Κράτους ως μέτοχου και βασικές μεταρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης, με τομές στον τρόπο διορισμού και ελέγχου των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΕΚΟ, της σύνθεσης του εταιρικού χαρτοφυλακίου του Κράτους και την παρακολούθηση των οικονομικών και των αποτελεσμάτων των εν λόγω εταιρειών, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα μοντέλο ορθής αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και παραγωγής πλούτου για το κοινωνικό σύνολο.

19 Μαϊου 2015

To Top