Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε πυρηνική δοκιμή με βόμβα υδρογόνου!

   Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου, που, αν επιβεβαιωθεί, σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στο πυρηνικό της πρόγραμμα.

   Η βόμβα αυτή ήταν ένας μηχανισμός κατασκευασμένος σε μικρό μέγεθος, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

   «Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών», που κυβερνά τη χώρα, μετέδωσε η επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση.

   Η ανακοίνωση αυτή έγινε έπειτα από την καταγραφή -νωρίτερα σήμερα- ενός σεισμού μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά σε γνωστή τοποθεσία πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

   Μέρος της πυρηνικής δοκιμής - Βόρεια Κορέα

   Πρόκειται για την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, στην οποία έχουν επιβάλει κυρώσεις οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ για το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα.

   Eπίσης, η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ενισχύει το πυρηνικό της πρόγραμμα προκειμένου να μπορεί να προστατευτεί από τις εχθρικές πολιτικές των ΗΠΑ και ότι δεν θα το εγκαταλείψει όσο η Αμερική εμμένει στην -όπως τη χαρακτήρισε- «επιθετική της στάση».

   Η Βόρεια Κορέα πρόσθεσε ότι θα ενεργεί ως ένα υπεύθυνο πυρηνικό κράτος και δεσμεύτηκε να μην κάνει χρήση των πυρηνικών της όπλων αν δεν παραβιαστεί η εθνική της κυριαρχία.

   Τέλος, σημείωσε ότι δεν θα μεταφέρει τις πυρηνικές της δυνατότητες σε άλλους τομείς.

   Πυρηνική δοκιμή - Βόρεια Κορέα (1) Πυρηνική δοκιμή - Βόρεια Κορέα (2) Πυρηνική δοκιμή - Βόρεια Κορέα (3)
   To Top