Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ο Μητσοτάκης “ξήλωσε” την ΟΝΝΕΔ: “Δεν αναγνωρίζω το αποτέλεσμα του Συνεδρίου”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε πάνω του την κατάσταση μετά το μπάχαλο που προκάλεσε στην ΟΝΝΕΔ η ηγεσία της νεολαίας που πρόσκειται στον απερχόμενο Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Με σκληρή δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης “ξήλωσε” ουσιαστικά την ΟΝΝΕΔ και την ηγεσία της, καταδικάζοντας στην πράξη τα ευτράπελα στα οποία πρωταγωνίστησε η ομάδα Παπαμιμίκου, η οποία έχει επιβάλλει τον σημερινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη… χωρίς εκλογές, σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες από πλήθος κορυφαίων στελεχών και βουλευτών της Κεντροδεξιάς.

Με τη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, και έτσι δεν θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας όσοι “εκλέχτηκαν” από τη νεολαία, σε μια διαδικασία που αμφισβητήθηκε.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι, μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η ΟΝΝΕΔ με τη σημερινή μορφή της θα τελειώσει, ώστε να γίνει μια σύγχρονη νεολαία, μακριά από τη μούχλα που αποπνέει σήμερα.

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ως εξής:

«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”.

Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.

Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία.

Ανοιχτή σε όλους τους νέους.

Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες.

Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας». 

ΠΗΓΗ:

To Top