Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το πρόγραμμα των 40 εκ. ευρώ

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την οριζόντια αντιμετώπιση των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ – Covid19, που είχε ως αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα την ελάχιστη ή μη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που επλήγησαν εντονότερα και παρέμειναν ΚΛΕΙΣΤΕΣ με κρατική εντολή, ενώ ενίσχυσε επιχειρήσεις που δεν ανεστάλει η λειτουργία τους ούτε μια μέρα.
Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας στους αρμόδιους διαχειριστές της Περιφέρειας, που είχαν την επιλογή να εναρμονίσουν τα κριτήρια του προγράμματος με τις επιχειρήσεις της Δυτ. Μακεδονίας, παρόλα αυτά δεν πραγματοποιήθηκε καμία τροποποίηση.
Zητάμε λοιπόν από την Περιφερειακή αρχή τον σχεδιασμό ενός νέου προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων που είναι σε αναστολή με κρατική εντολή και αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.
Ζητάμε επίσης, τη διασταύρωση όλων των δικαιολογητικών που θα κατατεθούν από τους δικαιούχους, όπως προβλέπει ο οδηγός του προγράμματος.
Ζητάμε τέλος να εξεταστεί ο τζίρος όλου του έτους και όχι μόνο του πρώτου τριμήνου της πανδημίας καθώς κάποιες επιχειρήσεις επηρεάστηκαν στη συνέχεια έχοντας τελικά πoλύ χαμηλή βαθμολογία μη επιλέξιμη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

To Top