Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Π. Κουκουλόπουλος: «Δεν θα υπάρχει αγροτική παραγωγή μετά από αυτό το νομοσχέδιο»

«Φέτος καλούνται οι αγρότες να καταβάλουν 1 δισ. ευρώ επιπλέον σε σύγκριση με πέρυσι. Η επιβάρυνση προκύπτει από το ασφαλιστικό (550 εκ.),το φορολογικό (120 εκ.), το αγροτικό πετρέλαιο (120 εκ.) και την αύξηση του ΦΠΑ (165 εκ.). Πρόκειται ουσιαστικά για δραματική επιβάρυνση του ήδη υψηλού κόστους παραγωγής, γεγονός που δείχνει επικίνδυνη άγνοια της Κυβέρνησης για τα προβλήματα και τις προτεραιότητες της αγροτικής παραγωγής. Έχει σημασία να τονισθεί ότι το μεγαλύτερο βάρος φορτώνεται σε όσους δηλώνουν στοιχειώδες εισόδημα και σε όλους τους οργανωμένους παραγωγούς. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση με την αγροτιά είναι εθνικά επιζήμιο. Δεν θα υπάρχει αγροτική παραγωγή μετά από αυτό το νομοσχέδιο».

Αυτό τόνισε ο γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας χθες (3-5-2016) στο ραδιόφωνο του Βήματος και στην εκπομπή των δημοσιογράφων Αργύρη Παπαστάθη και Νατάσας Μπαστέα.

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της αξιολόγησης επεσήμανε πως «η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει χθες. Δεν μπορώ να αιτιολογήσω την καθυστέρηση απ’ τη μεριά της Κυβέρνησης. Πρώτον για να αποφύγουμε τα χειρότερα όπως οι συνέπειες για τις τράπεζες, δηλαδή κούρεμα καταθέσεων, και από την άλλη γιατί σχετικά σύντομα μετά την αξιολόγηση θα ισχύσουν τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα γνωστά ως «Μέτρα Ντράγκι» που σημαίνει μια μεγάλη ανάσα στην ελληνική οικονομία για το κεντρικό μας πρόβλημα που είναι το πρόβλημα ρευστότητας».

Υπογράμμισε ότι «το μεγάλο πρόβλημα με αυτά που προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση είναι ότι πάμε για ένα 4ο  μνημόνιο γιατί είναι καθαρά υφεσιακά τα μέτρα.  Φοβούνται να κόψουν δαπάνες και βάζουν τέτοια βάρη που δεν τα σηκώνει κανείς».

Τέλος, δήλωσε ότι «η χώρα χρειάζεται μια εθνική συμφωνία σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα το υπηρετήσουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουμε στον ευρωπαϊκό δρόμο για ένα ορισμένο διάστημα. Πρώτιστος στόχος εθνικής συνεννόησης είναι να μπει τέλος στην ταπεινωτική εποπτεία των μνημονίων και η χώρα να ανακτήσει τη δημοσιονομική της κυριαρχία. Αυτό είναι για μας, το ΠΑΣΟΚ, το κεντρικό δίδαγμα της περιπέτειας της χώρας επί έξι χρόνια, ότι κανένας μόνος δε μπορεί και όσο κάποιοι επιμένουν αντίθετα τόσο διαιωνίζεται η ταπεινωτική εποπτεία και πάμε από μνημόνιο σε μνημόνιο».

To Top