Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Πα-αναπηρικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

   Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στο μεγαλειώδες πανελλαδικό πα-αναπηρικό συλλαλητήριο της 4ης Νοεμβρίου 2015 που διοργάνωσε η Ε.Σ.Α.μεΑ. όπου τα Άτομα με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και οι οικογένειές τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζικά και δυναμικά, όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του Αναπηρικού Κινήματος, διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στα αγαθά της εκπαίδευσης, της απασχόλησης, της ανεξάρτητης-υποστηριζόμενης διαβίωσης, της ισότητας, της δικαιοσύνης στην πρόνοια, στα εισοδήματα, στα επιδόματα, στις συντάξεις, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και την περίθαλψη. 

   Περίπου δέκα χιλιάδες άτομα με αναπηρία, οι γονείς και οι οικογένειές τους, εργαζόμενοι σε Δομές και Συλλόγους ΑμεΑ, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν το πρωί και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, ξεκινώντας από την Ομόνοια, μέσω της οδού Σταδίου, πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, στη μεγαλύτερη πορεία που έχει κάνει μέχρι σήμερα το αναπηρικό κίνημα. 

   Διατράνωσαν τη φωνή τους ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, ενάντια στη φτωχοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό των ΑμεΑ, ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων, που αποδομεί και λεηλατεί τα κεκτημένα τόσων δεκαετιών, όπως οι συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, όπως η διασφάλιση της λειτουργίας των δημόσιων και γονεϊκών δομών των ΑμεΑ, που κινδυνεύουν με λουκέτο.

   Η πορεία, έφτασε στη Βουλή όπου αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ., αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τον Αντιπρόεδρο κ. Θ. Κλεισιώτη, το Γενικό Γραμματέα κ. Χρ. Νάστα και τον Ταμία κ. Κ. Γαργάλη, έγινε δεκτή από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, στον οποίο παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στις 3 Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα ΑμεΑ, με κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να είναι συνάντηση ουσιαστική και όχι συμβολική. .

   Η ανάγκη για ενότητα, συστράτευση και κοινό αγώνα σύσσωμου του Αναπηρικού Κινήματος είναι απαραίτητη σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η συμμετοχή στη διεκδίκηση, στον αγώνα και στην προστασία των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, είναι υποχρέωση όλων μας!
   ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

   Συλλαλητήριο Αθήνα - ΑΜΕΑ (1) Συλλαλητήριο Αθήνα - ΑΜΕΑ (2) Συλλαλητήριο Αθήνα - ΑΜΕΑ (3) Συλλαλητήριο Αθήνα - ΑΜΕΑ (4) Συλλαλητήριο Αθήνα - ΑΜΕΑ (5) Συλλαλητήριο Αθήνα - ΑΜΕΑ

   To Top