Πάμε για BBQ??? – Κρεοπωλείο Delicatessen Παπαστέργιος

Εάν θέλετε να κάνετε τη διαφορά για ένα πετυχημένο μπάρμπεκιου χρησιμοποιείστε ένα μείγμα μπαχαρικών και αρωματικών που αρωματίζει και δίνει γεύση σε οποιοδήποτε είδος κρέατος ψήνετε στο BBQ. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα συστατικά, μπαχάρια ή αποξηραμένα μυρωδικά (π.χ. εάν θέλετε το κρέας πιο πικάντικο).
Υλικά για Σπιτική επάλειψη
(παρασκευάζει περίπου 250 γρ.)
2 κ.σ. θαλασσινό ημίχονδρο αλάτι
4 κ.σ. πάπρικα (γλυκειά)
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. καυτερή μουστάρδα
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα μεταφέρουμε σε ένα τάπερ που να κλείνει καλά. Το μείγμα διατηρείται για πάνω από ένα μήνα.
Μπούτια κοτόπουλου γλασαρισμένα με ουίσκι & μέλι
Υλικά
8 μπούτια κοτόπουλου, το πάνω μέρος τους (χωρίς το κοπανάκι) με την πέτσα και το κόκκαλό τους
σπιτική επάλειψη
8 κ.γ. βούτυρο (αλατισμένο)
Για το γλάσο ουίσκι – μέλι
½ ποτήρι του νερού μπέρμπον ουίσκι
½ ποτήρι του νερού σάλτσα σόγιας
½ ποτήρι του νερού κέτσαπ
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. Worcestershire sauce
1 κ.σ. οποιαδήποτε καυτερή σάλτσα προτιμάτε
1 κ.σ. σπιτική επάλειψη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά του γλάσου σε τηγανάκι και τα φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το γλάσο για 10 λεπτά ώστε να δέσει.
Ενω το γλάσο μαγειρεύεται πασπαλίζουμε καλά τα μπούτια με τη σπιτική επάλειψη.
Προτού ξεκινήσουμε το ψήσιμο προσέχουμε το κάθε μπούτι να καλύπτεται από την πέτσα του και τα τοποθετούμε σφιχτά μεταξύ τους σε ένα μικρό αλουμινένιο ταψάκι. Προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο πάνω από κάθε μπούτι και τα πασπαλίζουμε πάλι με σπιτική επάλειψη.
Βάζουμε το ταψάκι στο BBQ (επάνω από τη μεριά που δεν έχει κάρβουνα) και ψήνουμε για 1 ½ ώρα μέχρι να πάρουν ορεκτικό χρώμα. Η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος πρέπει να φτάσει τους 75°C.
Βγάζουμε τα στήθη από το ταψάκι και τα ακουμπάμε απευθείας πάνω στη σχάρα. Ρίχνουμε αρωματικά ξυλαράκια στα κάρβουνα και τα καπνίζουμε για 1 ώρα ή μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή.
Ξαναζεσταίνουμε το γλάσο εάν χρειάζεται. Βουτάμε μέσα του ένα ένα τα μπούτια του κοτόπουλου, τα τινάζουμε για να φύγει το παραπανίσιο γλάσο και τα ξαναρίχνουμε στη σχάρα για άλλα 10 – 15 λεπτά.
Συνοδεύουμε με λευκό κρασί
* Μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα που απαιτούνται στο κρεοπωλείο Παπαστέργιος
Προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις των πελατών, με ένα τηλεφώνημα παραδίδουμε δωρεάν στο χώρο σας όλα τα προϊόντα.
Το κρεοπωλείο βρίσκεται στην πόλη της Κοζάνης, Ιωνίας 2. Τηλέφωνο επικοινωνίας για τις παραγγελίες σας 6984116320