Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση εργασίας με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κεντάκυ, Νικηφόρο Σταματιάδη

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας|Συνάντηση εργασίας με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κεντάκυ, Νικηφόρο Σταματιάδη στο πλαίσιο του προγράμματος Συνεργασίας που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκυ και συντοπίτης μας, Νικηφόρος Σταματιάδης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (International Academic Partnership Program Greece). Το ΙΑPP είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που καθοδηγεί τα Πανεπιστήμια, μέσω ενός στρατηγικού σχεδίου, στην ανάπτυξη ουσιαστικών και μακροχρόνιων συνεργασιών με Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Πρύτανης, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, τόνισε ότι η εν λόγω συνεργασία αφορά ανταλλαγές φοιτητών και καθηγητών και η φυσική συνέχεια αυτής θα μπορούσε να περιλαμβάνει σε πρώτη φάση συμπράξεις σε μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Επεσήμανε ότι η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κεντάκι έχει και σημειολογική σημασία, καθότι κοινός παρονομαστής των δύο περιοχών είναι η λιγνιτική δραστηριότητα.

Ο κ. Νικηφόρος Σταματιάδης σημείωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των διεργασιών για τη συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα δύο Ιδρύματα θα είναι έτοιμα να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

 

To Top