Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Πανικός στην Κωνσταντινούπολη που συγκλονίστηκε από πολύνεκρη έκρηξη – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

   Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Τρίτης, με τα τουρκικά ΜΜΕ να μιλούν για βομβιστική επίθεση που είχε ως στόχο λεωφορείο της αστυνομίας.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, από την επίθεση έχουν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 36 έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των νεκρών είναι επτά αστυνομικοί, ενώ από τους τραυματίες τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

   Φαίνεται πως η επίθεση έγινε με εκρηκτικά που πυροδοτήθηκαν με τηλεχειρισμό όταν περνούσε λεωφορείο της αστυνομίας.

   Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή των μνημείων βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου, το Φατίχ σε σημείο που είναι κεντρικό όχι μόνο για τους τουρίστες -κοντά στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην Κλειστή Αγορά.

   Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη έγινε σε στάση λεωφορείου στον σταθμό του μετρό Βεζνετζιλέρ.

   Το λεωφορείο της αστυνομίας ανατράπηκε από την έκρηξη και υπέστη μεγάλες ζημιές, όπως και παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο σημείο και βιτρίνες καταστημάτων.

   Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

   Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (10)

   Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (1) Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (2) Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (3) Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (4) Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (5) Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (6) Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (7) Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (8) Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (9) Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (11) Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (12) Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (13) Κωνσταντινούπολη - Έκρηξη (14)

   Πηγή

   To Top