Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Πέθανε 17χρονη πρόσφυγας στο καταυλισμό του Ελληνικού – Ο πρώτος θάνατος σε δομή φιλοξενίας προσφύγων

Μία έφηβη πρόσφυγας που διέμενε στον καταυλισμό προσφύγων του Ελληνικού πέθανε σήμερα, μετά από σύντομη νοσηλεία της στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR.

Η 17χρονη Μαχάζ που ζούσε σε μια σκηνή μαζί με την οικογένειά της αισθάνθηκε αδιαθεσία πριν από λίγες ημέρες και απευθύνθηκε στο άτυπο ιατρείο που λειτουργεί στον καταυλισμό.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας της ήταν σοβαρή και μεταφέρθηκε Λαϊκό νοσοκομείο. Εκεί δεν παρέμεινε πολύ αφού μαζί με την οικογένειά της αποφάσισαν να επιστρέψει στο χώρο του αεροδρομίου.

Η κατάσταση της υγείας της 17χρονης επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο και όταν τελικά οι γονείς της την μετέφεραν εκ νέου στο Λαϊκό, ήταν πλέον αργά.

Η εξέλιξη δικαιώνει τους χειρότερους φόβους όσων έχουν αναφερθεί στις συνθήκες που επικρατούν στο Ελληνικό. Μόλις απόψε, οι δήμαρχοι πόλεων όμορων με το πρώην αεροδρόμιο απέστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εκπέμποντας SOS για την κατάσταση που επικρατεί. Οπως σημειώνουν, «οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί είναι εκτός ελέγχου και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια».

To Top