Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Πνίγεται “η Πόλη των Μασκών”

Πρόκειται για την πανέμορφη Βενετία, την μοναδική πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο που είναι χτισμένη πάνω σε ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται με γέφυρες.
Το όνομα προέρχεται από τον αρχαίο λαό των Βένετων και υπήρξε στην ιστορία πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Βενετίας. Είναι γνωστή ως «Γαληνοτάτη», «Βασίλισσα της Αδριατικής», «Πόλη του Νερού», «Πόλη των Μασκών», «Πόλη των Γεφυρών», «Επιπλέουσα Πόλη» και «Πόλη των Καναλιών».

venice-masks-4_2502429 γεφυρες

Παρόλα αυτά, κάθε χρόνο η πόλη της Βενετίας συνεχίζει να βυθίζεται, καθώς οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η ιταλική πόλη έχει ελαφριά κλίση προς τα ανατολικά. Σε συνδυασμό με την άνοδο υδάτων λόγω της κλιματικής αλλάγης η στάθμη του θαλασσινού νερού ξεπερνά τα 4 χιλιοστά το χρόνο.

Στο μεταξύ η Ιταλική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει 9,6 δις. ευρώ σε ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, το οποίο αναμένεται να αποπερατωθεί το 2016.

venetia βυθιζεται

Τέλος, όσοι επιχειρήσουν να επισκεφτούν την Βενετία θα κερδίσουν μια απίστευτη εμπειρία κάτω από τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα των υδάτινων καναλιών και αρχοντικών παλατιών ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο της Αναγέννησης…

Palazzo Ducale di Venezia

 

 

 

To Top