Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ποιοι φοβούνται την Αμφίπολη

Τα ευρήματα στην Αμφίπολη αφήνουν άφωνη την οικουμένη

Πολλοί, πάρα πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται την αρχαιολογική σκαπάνη. Και στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. Η αμηχανία κάποιων από την αρχή των αποκαλύψεων για τα ευρήματα στην Αμφίπολη, ήταν παραπάνω από έκδηλη. Και η συνέχεια, όπως όλα δείχνουν, θα είναι χειρότερη γι’ αυτούς, μιας και δεν κυβερνάνε οι «εκσυγχρονιστές» για να σταματήσουν ανασκαφές, φοβούμενοι «εθνικιστική έξαρση». Λες και θα πρέπει να ντρεπόμαστε για την κληρονομιά μας… Αλλά έτσι νομίζουν οι «προοδευτικοί», ότι πρέπει να ντρεπόμαστε, αντί να είμαστε περήφανοι. Το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’90 (και όχι μόνο), που επαναλαμβάνουμε, τόλμησε να σταματήσει ανασκαφές (όπως καταγγέλθηκε πολύ πρόσφατα), εγκλημάτησε πολλαπλώς κατά του τόπου και αυτό η ιστορία να είστε σίγουροι πως θα το καταγράψει.

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ

Πρώτοι, αυτοί που έπαθαν σοκ από τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης, ήταν οι Σκοπιανοί. Προσπάθησαν να πουν πολλά τις τελευταίες ημέρες, αλλά ήταν όλα για γέλια. Αφήστε που διάφορα λέγονται στα Σκόπια για ελληνικά ψηφιδωτά στο έδαφός τους, που καταστράφηκαν πάραυτα, μόλις είδαν το φως. Προσπαθούν τώρα οι τύποι της συμμορίας του Γκρουέφσκι να απευθυνθούν στο θυμικό των σλάβων των Σκοπίων (οι Αλβανοί της περιοχής δεν δίνουν δεκάρα, άλλα έχουν στο μυαλό τους, όπως φάνηκε το 2001) με κάτι φτηνιάρικα όσο και γελοία βίντεο στην τηλεόρασή τους και φυσικά γελοιοποιούνται, μιας και η επιστημονική κοινότητα γελάει με τα διάτρητα «επιχειρήματά» τους. «Επιχειρήματα» που καταρρίπτονται καθημερινά από την αρχαιολογική σκαπάνη που συνεχίζει να βγάζει στο φως αμύθητους θησαυρούς από τα σπλάχνα της γης της Μακεδονίας μας. «Η ιστορία της Μακεδονίας πλαστογραφείται, όσο και αν η ενέργεια αυτή φαίνεται, από πρώτη άποψη, σ’ εμάς τους Έλληνες αδιανόητη και αυταπόδεικτα καταδικασμένη σε πλήρη αποτυχία, επιδιώκεται δε συνεχώς, από ορισμένους, συστηματικά, με κάθε τρόπο και με άφθονα οικονομικά μέσα, σ’ ολόκληρο πλέον τον κόσμο…Όσοι παραπλανήθηκαν στο θέμα της Μακεδονίας ή δεν είχαν τη δυνατότητα να μάθουν την αλήθεια, θα πληροφορηθούν και θα διαπιστώσουν ότι μπορούν να ονομάζονται (όπως ονομάζονται, άλλως τε, επί χιλιετίες) Μακεδόνες, Αθηναίοι, Θεσσαλοί, Ηπειρώτες, Πελοποννήσιοι, κλπ μόνο Έλληνες)… Οι ίδιοι οι Βούλγαροι αναγνώρισαν και διακήρυξαν την αλήθεια με σαφήνεια, σταθερά και ξεκάθαρα και δέχονται ότι ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει Μακεδονικό έθνος». Αυτά έγραψε το 1983, ο αείμνηστος Νικόλαος Κ. Μάρτης, ο σπουδαίος Έλληνας (στη φωτογραφία – διετέλεσε υπουργός Βορείου Ελλάδος από το 1974 ως το 1981), ο πολεμιστής των οχυρών της Μακεδονίας, ο πολεμιστής του Ρίμινι και του Ελ Αλαμέιν, στο περίφημο βιβλίο του «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας».

Το έθνος παρακολουθεί πάντως με κομμένη την ανάσα την προσπάθεια που καταβάλλουν τα στελέχη της ΚΗ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Δικαιούμαστε όλοι οι Έλληνες να είμαστε υπερήφανοι για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Οι ευχές μας, αλλά και τα συγχαρητήριά μας, συνοδεύουν όλους όσοι εργάζονται στο πεδίο και έχουν ήδη πετύχει καταπληκτικά αποτελέσματα που άφησαν άφωνη την οικουμένη. Η αδημονία βέβαια είναι μεγάλη στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο και αυτό, είναι πολύ φυσιολογικό.

Η ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑ

Υπάρχουν όμως και άλλοι, που έχουν χάσει τον ύπνο τους: οι εθνομηδενιστές. «Ο πατριωτισμός θα πετάξει στα ύψη και αυτό δεν είναι ‘πολιτικά ορθό’, δεν βοηθά στην προσπάθεια για τον εθνικό αποχρωματισμό της ελληνικής κοινωνίας», λένε ήδη στις μεταξύ τους συζητήσεις, «προειδοποιώντας» για «εθνικιστικές εξάρσεις». Στις δε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αφηνιάσει. Αφήστε που στην άκρα αριστερά έχουν ξεχαστεί ακόμα στις παλιές ολομέλειες του ΚΚΕ, όπου έχουν λεχθεί τα γνωστά σε όλους προδοτικά πράγματα για τη Μακεδονία μας. Τον ύπνο τους όμως έχουν χάσει κάποιοι και στο ΠΑΣΟΚ, απ’ όπου το 2009 υπόσχονταν «παράξενα» πράγματα και έλεγαν κάτι εξωφρενικά σε συνεντεύξεις τους, προσπαθώντας να οικειοποιηθούν κάτι «παράξενους» με προβοκατόρικες – όσο και αδρά χρηματοδοτούμενες από το εξωτερικό – «απόψεις». Την ίδια ώρα, οι μηνύσεις κατά δημοσιογράφων του ανθρώπου του Σόρος στην Ελλάδα, ο οποίος επιδίδεται σε νομικό ακτιβισμό και δεν κρύβει τις παρτίδες του με τα Σκόπια, συνεχίζονται. Ό,τι και να κάνει όμως αυτός, τα ευρήματα στην Αμφίπολη διατρανώνουν για άλλη μια φορά, την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

Αναδημοσίευση από την καθημερινή εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Του δημοσιογράφου Νίκου Χιδίρογλου

ΜΑΡΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

To Top