Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Πράσινη ανάπτυξη: Επίσκεψη του Λάζαρου Μαλούτα στα έργα ΑΠΕ που υλοποιούνται στα όρια του Δήμου Κοζάνης  

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, από την επίσκεψή του, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2020, στον χώρο όπουαναπτύσσονται ταφωτοβολταϊκά πάρκατων ΕΛΠΕ και  NotiasSA,σε μια έκταση μεγαλύτερη των 5000 στρεμμάτων στην περιοχή των Κοινοτήτων Λιβερών καιΣιδερών.

Η πράσινη επένδυση, που περιλαμβάνεταιστην κατασκευή των δύο φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Κατά την επίσκεψή του  κ. Μαλούτας υπογράμμισε πως πρόκειται για επενδύσειςπου απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους και δύο από  τα πρώτα έργα ΑΠΕ που υλοποιούνται στην περιοχή. Επίσης, ο δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε τη σημασία ύπαρξης ανάλογων πρωτοβουλιών, ενόψει της μετάβασης στην μετά λιγνίτη εποχή, «ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι η ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη συρρικνώθηκε το 2020 στο 11.5%, με ότι αυτό συνεπάγεται για την έκρηξη της ανεργίας και την φυγή νέων ανθρώπων από την περιοχή». 

Σημειώνεται, ότι τα φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 250 MW, αναμένεται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2022, με το σύνολο της επένδυσης να ανέρχεται σε 170 εκατομμύρια ευρώ.

 

To Top