Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Πρόγραμμα κινηματογράφου από 23/4/2015 έως 29/4/2015

ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ τηλ 2461022121
Πρόγραμμα κινηματογράφου από Πέμπτη 23/4/2015 έως Τετάρτη 29/4/2015

ΑΙΘΟΥΣΑ 1
Προβάλλεται η συγκλονιστική ταινία δράσης
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ

Με τους ΛΙΑΜ ΝΙΣΟΝ, ΕΝΤ ΧΑΡΙΣ,
2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 7.30 & 10.00

ΑΙΘΟΥΣΑ 2
Προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του ΚΙΜΩΝΑ ΤΣΑΚΙΡΗ που γυρίστηκε κατά την κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα στο ποταμό Αλιάκμονα Νομού Κοζάνης.
Μια ταινία αφιερωμένη στην αρχαιολόγο Γεωργία Καραμήτρου και την προσπάθειά της να ολοκληρώσει μια σημαντική ανασκαφή, προτού το νερό από το υδροηλεκτρικό φράγμα του Ιλαρίωνα πλημμυρίσει όλη την περιοχή.
Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 7.30 & 10.00

Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ
του ΚΙΜΩΝΑ ΤΣΑΚΙΡΗ
στο κιν/θεατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Από Πέμπτη 23/4/2015 έως Τετάρτη 29/4/2015
2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 7.30μ.μ. & 10.00μ.μ

Το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου σκηνοθέτη Κίμωνα Τσακίρη που γυρίστηκε κατά την κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα στο ποταμό Αλιάκμονα Νομού Κοζάνης.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κίμων Τσακίρης (Sugartown – Οι Γαμπροί, Sugartown – H επόμενη μέρα), επιστρέφει με την «Αρχαιολόγο» (17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης), μια ταινία γύρω από την προσπάθεια της αρχαιολόγου Γεωργίας Καραμήτρου-Μεντεσίδη να σώσει ό,τι μπορεί πριν χαθεί για πάντα στον βυθό της τεχνητής λίμνης του φράγματος του Ιλαρίωνα στη Δυτική Μακεδονία.

Η κα Καραμήτρου, Προϊσταμένη της Λ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων (Αιανή) και η ομάδα της (εργάτες, αρχαιολόγοι, συντηρητές), έχουν μερικούς μήνες μπροστά τους για να διασώσουν ότι είναι δυνατό από ένα πολύ μεγάλο αρχαιολογικό χώρο (περίπου 450 στρέμματα) στην παραποτάμια περιοχή Λογγά της Ελάτης. Η έκταση αυτή μαζί με πολλές άλλες στο ρου του ποταμού Αλιάκμονα, θα κατακλυστεί εξαιτίας του νέου φράγματος που ολοκληρώνει η ΔΕΗ στη περιοχή, το φράγμα Ιλαρίωνα. Η αρχαιολόγος καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί το σωστικό της έργο. Εκτός από την αρχαιολόγο, όλοι μιλούν στον φακό του σκηνοθέτη, ο διευθυντής του φράγματος, ντόπιοι αγρότες, εργάτες, συντηρητές.

Με φόντο την κοιλάδα του Αλιάκμονα, στην περιοχή του φράγματος του Ιλαρίωνα, ο σκηνοθέτης ξετυλίγει μία συναρπαστική αφήγηση και συνθέτει ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ.

poster_archaiologos_print copy

To Top