Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Πυροβολούν με φόρους ό,τι ακόμη κινείται σε αυτό τον τόπο

«Φταίει το ζαβό το ριζικό μας! – Φταίει ο Θεός που μας μισεί! – Φταίει το κεφάλι το κακό μας! – Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!». (Κ. Βάρναλης – Οι Μοιραίοι).

Η Κυβέρνηση έχει πλέον χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και φυσικά έχει απωλέσει τον έλεγχο της διαχείρισης της κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, με υπαιτιότητα των ιδίων των κυβερνήσεων του κ. Τσίπρα. Ενώ η πραγματική οικονομία καταρρέει, εκείνοι πελαγοδρομούν χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, με πρόχειρους αυτοσχεδιασμούς κυριολεκτικά «στο πόδι», αναζητώντας νέα ισοδύναμα φορομπηχτικά μέτρα, τα οποία ανακοινώνονται και στη συνέχεια αποσύρονται, αφού πρόκειται να πλήξουν με επιπλέον βάρη μεγάλες κοινωνικές ομάδες ή σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας προκαλώντας εύλογα μεγάλες, απολύτως δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, πανικόβλητη απέναντι στα αδιέξοδα της, πυροβολεί με φόρους ό,τι κινείται σε αυτό τον τόπο. Τους απλούς πολίτες, τις επιχειρήσεις, τον τουρισμό, τους αγρότες, ό,τι παράγει και όσους μπορούν ακόμη να καταναλώνουν ένα εισόδημα, στηρίζοντας την οικονομία και τα έσοδα του κράτους.

Δύο μόνο μήνες μετά τις εκλογές, αποκαλύπτονται με δραματικό τρόπο, για μια ακόμα φορά, τα ψέματα, η έλλειψη προγράμματος και η ανικανότητα τους. Η Κυβέρνησή Τσίπρα – Καμμένου καταρρέει, παρασύροντας στην κατρακύλα της και την Ελλάδα.

Ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για τον νέο φόρο στο εμφιαλωμένο κρασί.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μέσα από στενευμένες πολιτικέςενίσχυσαν τον οινοποιητικό τομέα, με σκοπό την παραγωγή ποιοτικών κρασιών τα οποία να μπορούν να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό.

Αποτέλεσμα των πολιτικών μας ήταν ο Άμπελο-οινικός τομέας να εκσυγχρονιστεί, να παραχθούν ποιοτικά κρασιά και να αξιοποιηθούν οι μοναδικές Ελληνικές ποικιλίες.

Τα Ελληνικά κρασιά εκτός από τις διεθνείς αγορές κατακτούν και διεθνή βραβεία ποιότητας. Σε όλη την χώρα έχουν δημιουργηθεί μοναδικά σε ομορφιά επισκέψιμα «Κτήματα» συμβάλλοντας εκτός από την αγροτική και στην τουριστική ανάπτυξη.

Σήμερα στην χώρα λειτουργούν 700 μικρές και μεγάλες οινοποιητικές μονάδες οι όποιες συνεργάζονται με 200.000αμπελουργούςκαι απασχολούν περισσότερους από 20.000 εργαζόμενους.

Όλους τους παραπάνω αλλά κυρίως την Ελληνική οικονομία θίγει ο νέος φόρος που επιβάλει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου στο εμφιαλωμένο κρασί.

Και με αυτή της την απόφαση δείχνει την απέχθεια της σε ότι είναι παραγωγικό και καινοτόμο, σε ότι μπορεί να παράγεινέο πλούτο, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να συμβάλει στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Έχουμε δηλώσει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λειτουργεί ως ολετήρας για την αγροτική οικονομία.

Δεν πιστεύαμε όμως ότι θα μας επιβεβαιώνουν με τόση συνέπεια καθημερινά.

To Top