Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Σημεία από την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Κοζάνη

Εμπάργκο 20.10

Ήρθε η ώρα, για την Κεντροαριστερά της λογικής.

Το πρώτο βήμα έγινε.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συνεργαζόμαστε, συμπορευόμαστε. Δημιουργήσαμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το γεγονός αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά γιατί είμαστε συνοδοιπόροι πολλά χρόνια. Αυτή η συζήτηση και αυτή η προσπάθεια έρχεται από το παρελθόν, αλλά σήμερα οι συνθήκες είναι ώριμες και δεν είναι απλώς ώριμες. Η συμπαράταξη αυτή είναι απολύτως αναγκαία, είναι εθνική ανάγκη για τον τόπο.

Η συνεργασία μας είναι στρατηγικής σημασίας, δημιουργούμε τον τρίτο, τονπροοδευτικό πόλο διακυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Είμαστε αισιόδοξοι, θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών.

Ο κ. Μειμαράκης μπορεί; ΟΧΙ. Με ευθύνη της παράταξης του φτάσαμε έως εδώ

Ακούσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια:

Ας ξεκινήσουμε από τη Νέα Δημοκρατία

18 δις ισοδύναμα, άλλο μείγμα πολιτικής,

Επαναδιαπραγμάτευση έλεγε η Νέα Δημοκρατία στο Ζάππειο 1,2,3.΄ Άνθρακες ο θησαυρός. Και όλα αυτά ειπώθηκαν με περισσό θράσος είναι αλήθεια, πασπαλισμένα με θεωρίες συνωμοσίας και διπλές εκλογές.

Γιατί ανεξάρτητα από τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος, δεν θα φτάναμε ποτέ σ ’αυτό το σημείο χωρίς την καταστροφική 5ετία της ΝΔ από το 2004-2009.

Σήμερα η ΝΔ κάνει άλματα προς τα πίσω.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται το μεταρρυθμιστικό προσωπείο της Ν.Δ., διότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι πίσω από αυτό, πολύ απλά κρύβεται το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς.

Και τολμά ο κ. Μειμαράκης να ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Τους εμποδίσαμε να εφαρμόσουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους

Δηλαδή να εξυπηρετήσουν τους οικονομικά ισχυρούς, να μην πάρουν μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, να αποδεχθούν απαράδεκτες προτάσεις για τις ομαδικές απολύσεις και την κοινωνική ασφάλιση.

Αν αυτή είναι η «κατηγορία» απαντάμε:

ΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ.

Ο ειδικός φόρος Τσίπρα, μπαίνει πλέον παντού

Από εδώ και στο εξής, κάθε ευρώ που χάνεται από την τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του επιχειρηματία έχει την υπογραφή και τη φωτογραφία του κύριου Τσίπρα.

Είναι ο ειδικός φόρος Τσίπρα!

Από εδώ και στο εξής, κάθε κάρτα ανεργίας θα έχει την δική του υπογραφή γιατί αυτός κατέστρεψε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. 18.000 νέες απολύσεις ως συνέπεια των capital controls.

Από εδώ και στο εξής οι εργαζόμενοι θα ξέρουν ότι οι βίαιες και άδικες αλλαγές στο ασφαλιστικό έχουν την υπογραφή Τσίπρας.

Οι συνταξιούχοι κάθε μήνα προκαταβολικά θα πληρώνουν τρία 5ευρα κι ας μην πάνε στο νοσοκομείο, με υπογραφή Τσίπρα!

Κάθε μέρα που ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος θα αδυνατεί να πληρώνει τις αφόρητες επιβαρύνσεις στη φορολογία, στο πετρέλαιο, στο κόστος ασφάλισης, θα ξέρει ότι αυτά έχουν τη σφραγίδα Τσίπρα!

Γιατί ξανά ΠΑΣΟΚ; Γιατί Δημοκρατική Συμπαράταξη;

Τι μπορούμε να προσφέρουμε σήμερα;

Είμαστε εδώ για να κάνουμε μια νέα αρχή . Να ξαναφέρουμε την ελπίδα που ενταφίασε ο κ. Τσίπρας, μαζί με το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας, σε όλους αυτούς που τόλμησαν να μας πουν δοσίλογους και προδότες.

Ζητάμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να εμπιστευθούν, να στηρίξουν και να ψηφίσουν τη Δημοκρατική συμπαράταξη .

Δεν τους κουνάμε το δάχτυλο. Δεν ζητάμε δικαίωση.
Ζητάμε την ψήφο τους:

ÞΓιατί είμαστε οι μόνοι που δεν είπαμε ψέματα στο λαό. Ό, τι είπαμε έγινε, ό, τι θα πούμε θα γίνει.

ÞΓιατί είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την Ανάπτυξη μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το νέο Κοινωνικό Κράτος.

Η Δεξιά δεν έχει κοινωνική ευαισθησία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινητοποιήσει, είναι σε ρήξη με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

ÞΓιατί μπορούμε να φθάσουμε σε μια Εθνική Κοινωνική Συμφωνία μαζί με τις παραγωγικές δυνάμεις, αλλά και τις κοινωνικές δυνάμεις, τα συνδικάτα, την αυτοδιοίκηση, τον απλό Έλληνα πολίτη.

ÞΓιατί έχουμε την εμπειρία τη γνώση και την δύναμη να εγγυηθούμε την ομαλή πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ. Να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, να διαπραγματευθούμε το χρέος, να βελτιώσουμε με την αναγκαία επαναδιαπραγμάτευση τους αρνητικούς όρους του μνημονίου.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, θέτουμε ευθέως θέμα επαναδιαπραγμάτευσης και βελτίωσης των αρνητικών σημείων του 3ου μνημονίου.

Γιατί δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τα εξοντωτικά μέτρα φορολόγησης των αγροτών.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να φθάσουμε σε συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας.

Γιατί δεν αποδεχόμαστε την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Γιατί δεν είναι δυνατό να προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβάρυνση με 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια, στα ΙΕΚ, σε ιδιωτικά σχολεία, θίγοντας ευθέως την ελληνική οικογένεια.

Με σκληρή και πραγματική διαπραγμάτευση θα τα αλλάξουμε, όπως μόνο το ΠΑΣΟΚ ξέρει να κάνει.

ÞΓιατί έχουμε ήδη προχωρήσει σε τολμηρή ανανέωση στα στελέχη, στα ψηφοδέλτιά μας.

ÞΓιατί εμείς εκφράζουμε την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Δημιουργία ενός Τρίτου πόλου.

ΝΑΙ μπορούμε!

Η Δημοκρατική Παράταξη, μπορεί να γίνει ξανά δυνατή.

Διαμορφώνουμε το ζωτικό χώρο ενός Προοδευτικού Ρεύματος που εκφράζει το ριζοσπαστικό Κέντρο, το Δημοκρατικό Σοσιαλισμό και την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

Ένα ρεύμα που μπορεί να γίνει ξανά πλειοψηφικό. Η εποχή της λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ και της απομόνωσης των δυνάμεών του τελείωσε ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός δυναμικού ΤΡΙΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ, με αυτόνομο λόγο, και αυτοδύναμη στρατηγική.

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ

 

To Top