Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Σπύρος Ηλιάδης: Ο Πραματευτής (της συνοικίας)

-Ένας Πραματευτής διαλαλούσε το εμπόρευμα του σε μια πολυσύχναστη συνοικία, ένας Νεαρός έβαλε κρυφά το χέρι του στο ταμείο και πήρε δυο νομίσματα, ο Πραματευτής τον είδε τον πλησίασε και του είπε: Το να κλέψεις είναι εύκολο το να εργαστείς και να βγάλεις έντιμα το μεροκάματο είναι το δύσκολο.

-Ο Νεαρός φοβισμένος άπλωσε το χέρι με τα νομίσματα και είπε: Πάρτε τα πίσω κύριε αλλά αφήστε με να φύγω, ο Πραματευτής του έκλεισε τη χούφτα με τα νομίσματα και είπε: Πάρτα και φύγε κάνε μια νέα αρχή, αυτά θα σε βοηθήσουν να βρεις τον δρόμο σου.

-Τα χρόνια πέρασαν και ο Πραματευτής έπεσε έξω, έχασε όλο το βιός του, αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος, καθόταν στην γωνιά του δρόμου στην ίδια πολυσύχναστη συνοικία και εκλιπαρούσε τους περαστικούς να τον βοηθήσουν, με τον τρόπο αυτό πληρώνει το νοίκι και το φαγητό του.

-Ένα μεσημέρι ένας κύριος πέρασε βιαστικά με τη λιμουζίνα, με την άκρη του ματιού του είδε στην γωνία μια γνωστή φυσιογνωμία, έδωσε εντολή στον οδηγό του να γυρίσει πίσω, κοίταξε καλά και γνώρισε τον Πραματευτή, κατέβηκε τον πήρε από το χέρι και τον έβαλε μέσα.

-Με τα νομίσματα που σου έκλεψα και εσύ μου τα χάρισες έκανα μια αρχή και έγινε πλούσιος, χρωστάω στην συγχώρεση σου τα πάντα, από σήμερα δεν θα είσαι μόνος θα έχεις εμένα θα σου δώσω πίσω ότι έχασες και ακόμα περισσότερα, θα έχεις μια ξεχωριστή θέση στην ζωή μου είπε ο νεαρός και έσφιξε το χέρι του Πραματευτή.-

Κεντρική ιδέα: Όταν συγχωρείς το σφάλμα ενός ανθρώπου είναι σαν να του διαβάζεις την Βίβλο, τον κάνεις καλύτερο και κάποια στιγμή θα στο ανταποδώσει.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος – Εκδότης

To Top