Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Συλλογή υπογραφών για την άμεση αναστολή της αποχής

Κείμενο συλλογής υπογραφών για την άμεση αναστολή της αποχής διακινείται ηλεκτρονικά από την δικηγορική ιστοσελίδα «Σκουζέ και Φίλωνος». Το κείμενο, που υπογράφεται από δικηγόρους όλων των συλλόγων της χώρας, απευθύνεται στην Ολομέλεια των Προέδρων και θέτει τόσο το θέμα της νομιμοποίησης των αποφάσεων για αποχή, όσο και εκείνο της εξόντωσης των συναδέλφων διά του «αγώνα»:

Προς την Ολομέλεια των Προέδρων: για την άμεση αναστολή της αποχής

Διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα αποχής αντιδρώντας στο ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης.

Είναι αλήθεια ότι και στο παρελθόν καταγράψαμε πολύμηνες αποχές, πλην όμως αφενός υπήρχαν εξωδικαστικές εργασίες και το πλαίσιο ήταν πιο ευέλικτο (λ.χ. επιτρεπόταν η συζήτηση προσωρινών διαταγών), αφετέρου η οικονομική δυνατότητα όλων, ήταν τέτοια που μας βοηθούσε να αντέχουμε. Σήμερα όμως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Διανύουμε τον έκτο χρόνο οικονομικής ύφεσης και κρίσης και η οικονομική δυνατότητα της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων………………………………..

είναι ελαχιστοποιημένη έως μηδενική. Κατά συνέπεια η απαγόρευση σχεδόν κάθε δικηγορικής πράξης κατά τη διάρκεια της αποχής μας, έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε επί τρεις μήνες χωρίς εισοδήματα και χωρίς δυνατότητα αντιμετώπισης των δαπανών διαβίωσης μας και των διαφόρων οφειλών μας και μάλιστα ενώ το προσεχές διάστημα θα κληθούμε να καταβάλουμε τις ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές και το φόρο εισοδήματός μας, κάτι που φυσικά δεν θα κατορθώσουμε με αποτέλεσμα τη συσσώρευση νέων χρεών και την απώλεια τυχόν ρυθμίσεων.

Μολαταύτα, παρότι ως συντονιστικό όργανο των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στερείσθε αποφασιστικής και δεσμευτικής αρμοδιότητας , εσείς, χωρίς νομιμοποίηση και χωρίς να τεθούν στην κρίση των Γ.Σ. και δη των μεγάλων δικηγορικών συλλόγων τα αιτήματα και οι μορφές αγωνιστικής κινητοποίησης του κλάδου, αποφασίζετε μέχρι σήμερα ερήμην μας τη συνεχή παράταση της αποχής, οδηγώντας μας στην ένδεια και πολλούς από εμάς ακόμη και στην αναγκαστική έξοδο από το επάγγελμα.

Για τους λόγους αυτούς

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ – ΖΗΤΑΜΕ την άμεση αναστολή της αποχής

και

σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θεωρούμε χωρίς καμία νομιμοποίηση τις αποφάσεις σας για τις περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου, παρότι είμαστε αντίθετοι στο σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η συνέχιση του αγώνα με άλλα μέσα που δεν εξαντλούν και δεν ωθούν στην έξοδο από το επάγγελμα τους ασθενέστερους.

Η φόρμα για την υπογραφή του κειμένου εδώ. 

ΠΗΓΗ:

To Top