Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Καστοριάς

    

   Υπό την προεδρία του Δημάρχου Καστοριάς κ. Μανώλη Χατζησυμεωνίδη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 27-11-2013 και ώρα 10:00 π.μ., στο Δημαρχείο Καστοριάς η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) του Δήμου Καστοριάς με αντικείμενο την πρόληψη των εκτάκτων καιρικών φαινομένων (πλημμυρών-χιονοπτώσεων-παγετού) και την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή τους, μέσα από τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και τον κοινό προγραμματισμό,

    

   Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν τα μέλη του ΣΤΟ Δήμου Καστοριάς που αποτελείται από τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, του 15ου Συντάγματος Πεζικού, της Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, της Εθελοντικής ΕΤΑΚ, αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Καστοριάς, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, εκπρόσωπος των ΚΤΕΛ Καστοριάς.

    

   Ο κ. Δήμαρχος κατά την τοποθέτησή του, αφού αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά, τόνισε ότι υπήρξε άριστος συντονισμός όλων των φορέων και υπηρεσιών, επικεντρώθηκε στην πρόληψη και στο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για τη τρέχουσα χειμερινή περίοδο αναφερόμενος και στις καταστροφικές πλημμύρες στη Ρόδο.

    

   Τόνισε ότι ο Δήμος Καστοριάς έχει προβεί στη προμήθεια αλατιού και έχει συνάψει συμβάσεις με τους εργολάβους για τους αποχιονισμούς και δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από τον Δήμο Καστοριάς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών συνθηκών.

    

   Από όλους εκφράστηκε η βούληση για την καλύτερη προετοιμασία και τον συντονισμό όλων των δυνάμεων και των φορέων, ενώ δεσμεύτηκαν, εν όψει της χειμερινής περιόδου να δώσουν την απαραίτητη προσοχή ώστε να επιτευχτεί το καλύτερο αποτέλεσμα..

   ΣΤΟ Καστοριάς DSCN3852

    

    

   To Top