Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Τελευταία εξέλιξη: Δεν θα ανοίξουν όλες οι τράπεζες τη Δευτέρα

Μπορεί χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ να μετέδιδε ότι από Δευτέρα θα ανοίξουν όλες οι τράπεζες, ωστόσο κάτι τέτοιο διαψεύδεται.

«Το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος διερευνούν όλες τις τεχνικές δυνατότητες έτσι ώστε οι τράπεζες να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό», αναφέρουν πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ούτε λίγο ούτε πολύ δεν θα ανοίξουν όλες οι τράπεζες τη Δευτέρα, αλλά μόνο όσα καταστήματα είναι ανοιχτά και σήμερα για να εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα και να εκτελούνται περιορισμένες λειτουργίες, όπως η έκδοση καρτών.

Η συνέχιση της τραπεζικής αργίας θα έχει επιπτώσεις και στην πρόσβαση των θυρίδων, για τις οποίες, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, θα υπήρχε ελεύθερη πρόσβαση.

Το πώς θα πορευτούν οι τράπεζες από Δευτέρα θα αναλύεται σε ΠΝΠ που θα εκδοθεί είτε αργότερα σήμερα, είτε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι ο Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες, με αφορμή την αύξηση του ELA, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το κατά πόσο είναι εύκολο να ανοίξουν οι τράπεζες, ενώ στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

To Top