Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Θα στηθούν δικαστήρια για εθνική προδοσία, του Κώστα Πουτακίδη

Δεν είμαι ειδήμον ούτε οικονομικός αναλυτής… αυτό όμως που καταλαβαίνω είναι το εξής…
Το ευρώ από μόνο του δεν αποτέλεσε την καταστροφή της χώρας.. Προηγήθηκαν πολύ σημαντικές αποφάσεις με την εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών που εκτόπισαν κάθε παραγωγική δυνατότητα της χώρας όπως.. στον πρωτογενή τομέα.. την μεταποίηση και την βαριά βιομηχανία… τα ναυπηγεία κλπ…
Μια χώρα κατ΄ εξοχήν γεωργική δεν συμφωνεί στην παραχώρηση δικαιωμάτων παραγωγής προϊόντων όπως το γάλα.. το κρέας.. δημητριακά..τεύτλα..εσπεριδοειδή.. κλπ..
Μια χώρα πρώτη παγκοσμίως σε ναυτιλία δεν πουλά τα ναυπηγεία της σε ανταγωνίστρια χώρα όπου με την σειρά της κλείνει τα ναυπηγεία τα δικά σου για να λειτουργούν τα δικά της..
Ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής της οικονομίας ξέρει ότι η χώρα χωρίς την αποδέσμευση της από τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την ΕΕ… και την αποχώρηση της από το ευρώ δεν πρόκειται να σηκωθεί στα πόδια της.. και όμως συνεχίζουν σε ένα εθνικό θα το χαρακτήριζα έγκλημα να εκποιούν όλα τα ασημικά της χώρας.. Αυτό θα το βρούμε λίαν προσεχώς μπροστά μας όταν οι ίδιοι οι ευρωπαίοι θα μας δήξουν την έξοδο… τότε χωρίς εργαλεία όπως η ενέργεια.. οι εθνικές υποδομές.. δρόμοι.. αεροδρόμια… νερά.. σιδηρόδρομος.. λιμάνια κλπ η χώρα θα βρεθεί σε μια απελπιστική κατάσταση.. και δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι στον αιώνα τον άπαντα..
Να το θυμηθείτε σε ετούτη την χώρα στην επόμενη πενταετία θα στηθούν ιδικά δικαστήρια για εθνικές προδοσίες.. να το θυμηθείτε..

To Top