Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στο 1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων

   Με το Σύνολο Βαλκανικής Μουσικής συμμετείχε στο 1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.

   Η ιδιαίτερα θερμή μπάντα χάλκινων πνευστών που διανθίζεται από κλαρίνα, ηλεκτρικά όργανα και κρουστά εντυπωσίασε το φιλόμουσο κοινό αλλά και τους διοργανωτές του φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 12 ελληνικών Μουσικών Σχολείων και 5 σχολείων από τις χώρες των Βαλκανίων στο Συνεδριακό Κέντρο Πατρών από 14 έως 17 Απριλίου 2016 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO.

   Πιο συγκεκριμένα η μπάντα εμφανίστηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου μαζί με μουσικά σύνολα των Μουσικών Σχολείων Λαμίας, Καρδίτσας, Βάρνας-Βουλγαρίας, και Βουκουρεστίου-Ρουμανίας, ενώ συμμετείχε στην παρέλαση των μουσικών συνόλων των συμμετεχόντων σχολείων που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς πεζόδρομους της Πάτρας το Σάββατο 16 Απριλίου. Τέλος, ερμήνευσε μέρος του προγράμματός της στην τελετή λήξης της διοργάνωσης την Κυριακή 17 Απριλίου η οποία μεταδόθηκε ζωντανά διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο (https://www.youtube.com/watch?v=YeackCneOu8).

   Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Σύνολο Βαλκανικής Μουσικής του Σχολείου μας καθότι, όπως υποστήριξαν σκιαγράφησε με τον καλύτερο τρόπο το βαλκάνιο μουσικό ιδίωμα το οποίο γενικά στη νότια Ελλάδα είναι λιγότερο διαδεδομένο. Ο ρυθμός, το κέφι, η ψυχή, η επικοινωνία μεταξύ των μελών του συνόλου, τα σολιστικά μέρη που ερμηνεύτηκαν με ιδιαίτερο ταπεραμέντο και εκφραστικότητα σφράγισαν την ξεχωριστή παρουσία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας σε μία μουσική συνεύρεση η οποία αναμφισβήτητα προήγαγε τον θεσμό των Μουσικών Σχολείων και μετέφερε πολλαπλά μηνύματα για την μοναδικότητα και την σημαντικότητά του.

   Στα συμμετέχοντα σχολεία απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και πλακέτες.

   Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας αναμένει πρόσκληση και σε προσεχείς διοργανώσεις στην όμορφη πόλη της Πάτρας αλλά και στο Αίγιο στο οποίο πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις.

   Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας Μαρία Ντούρου συγχαίρει τους καθηγητές Παύλο Μέτσιο και Νίκο Βαλταδώρο, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Συνόλου Βαλκανικής Μουσικής και τους εύχεται ατέλειωτα και όμορφα μουσικά ταξίδια….

   Η Διευθύντρια

   Δρ. Μαρία Ντούρου

   Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας - Συμμετοχή σε Φεστιβάλ Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας - Συμμετοχή σε Φεστιβάλ (1) Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας - Συμμετοχή σε Φεστιβάλ (2) Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας - Συμμετοχή σε Φεστιβάλ (4)

   To Top