Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Το ΝΑΙ μας ενώνει

3-7-2015

Αγαπητοί συμπολίτες

Το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δεν είναι μια συνηθισμένη ψηφοφορία.
Την Κυριακή κρατάμε τη μοίρα της πατρίδας στα χέρια μας.
Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι ο διχασμός δεν είναι στο εθνικό μας DNA.
Γιατί περί αυτού πρόκειται όταν κάποιοι με αφροσύνη θέτουν στην κρίση μας ερωτήματα ψευδεπίγραφα που στην ουσία αφορούν ιστορικά κεκτημένα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.
Το ΟΧΙ την Κυριακή σημαίνει όχι στην Ευρώπη όχι στο Ευρώ και μας το λέει σε όλους τους τόνους σύμπασα η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης.
Μοναδική εξαίρεση ο κ. Σόιμπλε που χαρακτηρίζει αδιάφορο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δηλώνοντας ότι η θέση εκεί δεν αμφισβητείται.
Ο κ. Σόιμπλε και οι όμοιοι του θέλουν την Ελλάδα είτε έξω από ευρώ και την Ε.Ε. είτε στο ξέφωτο σε διαρκή τιμωρία παραδειγματισμού για τους άλλους λαούς.
Δεν υπάρχει δίλημμα, λέμε ΟΧΙ και στις δύο αυτές επιλογές, γιατί η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη και την Ευρώπη που ζούμε θέλουμε να την αλλάξουμε και δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτή την προσπάθεια.
Το Ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι ιστορικού χαρακτήρα και η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο δρόμος που χάραξαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης και κοντά σ’ αυτούς ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης και τόσοι άλλοι και η επιλογή τους δικαιώθηκε και δικαιώνεται κάθε μέρα.
Δεν είναι μόνο ότι η στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής ένωσης συμπίπτει και συνδέεται με την Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία που είναι η καλύτερη περίοδος ευημερίας και πολιτικής σταθερότητας στην ταραγμένη ιστορία μας είναι και πολλά άλλα που αφορούν την καθημερινή ζωή μας.
Για μας στην Π.Ε. Κοζάνης Ευρώπη είναι η Εγνατία και οι κάθετοι άξονες, οι τηλεθερμάνσεις, η πρότυπη διαχείριση απορριμμάτων και το βοήθεια στο σπίτι.
Σήμερα είναι το Μποδοσάκειο, το Πανεπιστήμιο, το Αρδευτικό της Βόρειας ζώνης και τόσα άλλα που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.
Είναι η νέα ΚΑΠ που είναι πολύτιμος αρωγός στο εισόδημα του αγρότη και πολύτιμο εργαλείο προκειμένου να χτίσουμε ένα μεγάλο πυλώνα ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μας διχάσει θέτοντας εν αμφιβόλου όλα τα πιο πάνω και πολλά άλλα.
Τους δύο διχασμούς του 20ου αιώνα τους πλήρωσε ακριβά η πατρίδα μας και στα χωριά μας οι μνήμες είναι ακόμα ζωντανές.
Ειδικά ο εμφύλιος (46-49) είναι μνήμη ζωντανή στα χωριά και τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας γιατί εδώ ήταν το θέατρο του.
Ο τόπος τότε έχασε τον ανθό του στα πεδία των μαχών και οι περισσότεροι που επέζησαν αναζήτησαν την τύχη τους στις μεγάλες πόλεις και την ξενιτιά.
Ακολούθησαν τα πέτρινα χρόνια της σιωπής και σιγά- σιγά ο τόπος σήκωσε ξανά κεφάλι μετά από πολλά χρόνια.
Όχι δεν μας αξίζει να το ξαναζήσουμε και η απόφαση είναι σε μας.
Την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο Ευρώ.
Την Κυριακή δε χάνει κανείς, κερδίζουμε όλοι, γιατί η ψήφος μας δεν αφορά τις πολιτικές μας πεποιθήσεις και τα κόμματα, έχουμε καιρό γι’ αυτά από τη Δευτέρα.
Το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη και η θέληση μας για ευημερία κρίνονται την Κυριακή γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε ενωμένοι το παρόν στις κάλπες.
Η ελπίδα είναι στην Ευρώπη, η απόφαση είναι σε μας.
Όλοι μαζί μπορούμε

To Top