Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Τοπικά προϊόντα Κοζάνης: Γνωρίστε τα, ζητήστε τα!

Ο Δήμος Κοζάνης ανέλαβε το προηγούμενο διάστημα πρωτοβουλία προώθησης των τοπικών προϊόντων στα σουπερμάρκετ, καθώς και στα καταστήματα τροφίμων. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των σουπερμάρκετ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κοζάνης, με στόχο την εξεύρεση πρακτικών για τηνστήριξη και την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Εκ του αποτελέσματος κρίθηκε, ότι ένας σημαντικός παράγοντας που προσδιορίζει την τοποθέτηση ενός προϊόντος στο ράφι, είναι η ζήτησή του από τους καταναλωτές.

Σήμερα, υλοποιείται το δεύτερο βήμα για να γνωρίσουν οι πολίτες τα προϊόντα των παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιοτική αξία, αλλά και περιορισμένη διείσδυση στην τοπική αγορά. Με την επανεκκίνηση της οικονομίας, παρουσιάζεται η ευκαιρία τα τοπικά προϊόντα να αποτελέσουν σημαντικό μέρος στο διατροφικό καλάθι των δημοτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Κοζάνης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την περαιτέρω προώθηση και ενίσχυση των τοπικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ, θα προωθήσει στους καταναλωτές φυλλάδιο στο οποίο θα προβάλλονται οι επιχειρήσεις της περιοχής και τα προϊόντα τους.

Καλούνται οι επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, που θα συμβάλλει στη συνολική τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να προβληθούν αποστέλλουν το λογότυπο της επιχείρησης, επωνυμία, προϊόν, τηλέφωνο επικοινωνίας ή ιστοσελίδα, στο e-mail doled@kozanh.gr

 

To Top