Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

ΙΔΡΥΣΗ TOY ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΣΤΟΛΟΥ TOY ΙΟΝΙΟΥ

Την Δευτέρα 4 Μαΐου 2015, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τριήμερες εκδηλώσεις για την ίδρυση του πρώτου Ελληνικού Ροταριανού Στόλου, οι οποίες διεξήχθησαν στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ρόταρυ (Rotary Day) στην Ελλάδα, από τις δύο Ροταριανές Περιφέρειες 2470 & 2484! Πρόκειται για τον Ελληνικό Στόλο Ιονίου, που ανήκει στην Διεθνή Συναδέλφωση Ροταριανών Φίλων του Γιώτινγκ (www.iyfr.net). Με την εξέλιξη αυτή, η Πρέβεζα συνδέεται πλέον απευθείας με μία ισχυρή ταξιδιωτική κοινότητα, με περισσότερα από 4.000 μέλη παγκοσμίως και περισσότερα από 1.500 σκάφη αναψυχής ελλιμενισμένα στην Μεσόγειο. Η ίδρυση του Στόλου, όπως και ο καθορισμός της Πρέβεζας από την Διεθνή Συναδέλφωση, όχι μόνο ως βάσης του Ελληνικού Στόλου, αλλά και ως ένα από τα παγκόσμια κέντρα συνάντησης των ροταριανών σκαφών, είναι το επιστέγασμα της μεθοδικής εργασίας πολλών Ροταριανών παραγόντων των δύο ελληνικών Περιφερειών, αλλά κυρίως του Ροταριανού Ομίλου Πρεβέζης, ο οποίος εκφράζει πλέον την χαρά και την υπερηφάνειά του για το αποτέλεσμα αυτό.

Ροταριανος Στολος Ροταριανος Στολος 3 Ροταριανος Στολος 4

Κορυφαία εκδήλωση του τριημέρου υπήρξε η Πανηγυρική Συνεστίαση του Ρ.Ο. Πρεβέζης στο Ξενοδοχείο Margarona Royal, το Σάββατο 2 Μαΐου 2015, όπου με επισημότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου, επεδόθη η Χάρτα Αναγνωρίσεως του Ελληνικού Στόλου Ιονίου στον ιδρυτικό Κυβερνήτη του, Άρη Ζάχο, μέλος του Ρ.Ο. Πρεβέζης και οι Πιστοποιήσεις των Αξιωματικών και των μελών του Στόλου. Στην λαμπρή τελετή παρέστη σύσσωμη η ηγετική ομάδα της Διεθνούς Συναδελφώσεως, με επικεφαλής τον Διεθνή Κυβερνήτη, Ναύαρχο ε.α. Sergio Santi (Ιταλία), συνοδευόμενο από τον προηγούμενο Διεθνή Κυβερνήτη Ferit Biren Τουρκία) και τον επόμενο Διεθνή Κυβερνήτη Jun Avecilla (Φιλιππίνες), καθώς και απο τα επιτελεία τους. Επίσης παρέστησαν επίσημοι εκπρόσωποι σημαντικών Στόλων από την Ιταλία, την Τουρκία και το Ισραήλ. Φυσικά, συμμετείχε και η ηγεσία του ελληνικού Ρόταρυ, με επικεφαλής τους Διοικητές των δύο ελληνικών Περιφερειών, Μαριάννα Καλοειδά και Κώστα Καρβούνη, όπως και εκπρόσωποι 32 Ροταριανών Ομίλων, καθώς και 28 από τα 46 ιδρυτικά μέλη του Ελληνικού Στόλου Ιονίου.

Πριν από την Πανηγυρική Συνεστίαση διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία η πρώτη επιχειρησιακή συνάντηση του Ελληνικού Στόλου, με ισχύ Γενικής Συνελεύσεως και παρουσία των αξιωματούχων της Συναδελφώσεως, όπου ελήφθησαν οι πρώτες αποφάσεις για την λειτουργία του, ενώ κατετέθησαν και προτάσεις σημαντικών δράσεων, οι οποίες ήδη αξιολογούνται. Την Γενική Συνέλευση ακολούθησε τηλεοπτική συνέντευξη ημίωρης διάρκειας, τόσο των δύο Ελλήνων Διοικητών, όσο και των Διεθνών Κυβερνητών συνοδευόμενων από τον Έλληνα Κυβερνήτη.

Οι ελληνικές και ξένες αποστολές, οι οποίες παρέμειναν επί τριήμερο στην πόλη της Πρέβεζας, πέραν των άλλων, είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν και να θαυμάσουν τις μοναδικές ομορφιές της Ιόνιας παραλίας, και να ξεναγηθούν σε Λευκάδα, Νυδρί, Αχέροντα και Πάργα, όπως και στην Αρχαία Νικόπολη.

Για περισσότερα από 25 χρόνια, η κοινοτική ανάπτυξη αποτελεί πάγιο στόχο του Ροταριανού Ομίλου Πρεβέζης. Με σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών, λιγότερο ή περισσότερο γνωστών στο ευρύ κοινό, για την ορθή προβολή του τόπου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, ο Όμιλος υπογραμμίζει διαρκώς την ανάγκη για την ανάδειξη της ναυτικής παράδοσης της πόλης μας, καθώς και του παράλιου χαρακτήρα της περιοχής, ως κυρίαρχου παράγοντα για την ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτό, έχουν ήδη δρομολογηθεί αξιόλογες δράσεις με μόνιμο χαρακτήρα, η υλοποίηση των οποίων αναμένεται σύντομα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει προηγηθεί!

To Top