Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ξεκίνησε σήμερα η υλοποίηση της Τοιχογραφίας στον πεζόδρομο της Κοζάνης

Ξεκίνησε σήμερα η υλοποίηση της Τοιχογραφίας στον πεζόδρομο της Κοζάνης στο πλαίσιο των Εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους

 

     Στο πλαίσιο της Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, για την δημιουργία εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους, ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου, η υλοποίηση της μεγάλης τοιχογραφίας, στον πεζόδρομο της οδού Ειρήνης. Η τοιχογραφία επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές προτάσεις που κατατέθηκαν μετά τη διενέργεια εσωτερικού διαγωνισμού του Πανεπιστημίου, αξιολογήθηκε μετά από κοινές συσκέψεις των φορέων (Δήμος Κοζάνης –ΤΕΕΤ) και στη συνέχεια εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κοζάνης και το Δημοτικό Συμβούλιο.

     Το έργο που απεικονίζεται στην τοιχογραφία ανήκει στον Κτενιαδάκη Μανώλη, απόφοιτο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΔΜ. Έχει τίτλο «Παράθυρο στην τέχνη και την γνώση» και περιλαμβάνει συμβολικά στοιχεία, όπως τα βιβλία που συμβολίζουν την Βιβλιοθήκη και την ιστορία του τόπου, τον κρόκο που συμβολίζει τη φύση της περιοχής, το λουλούδι που συμβολίζει τη φιλοξενία, καθώς και στοιχεία που ενώνουν την τοιχογραφία με τον περιβάλλοντα χώρο.

    Ήδη από τον Ιούνιο του 2018 κοσμούν δημόσιους χώρους της πόλης 6 ακόμη έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας.

 

To Top