Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η ΔΥΤΙΚΗ συμβουλεύει: Ελληνικά κρασιά σε σωστή θερμοκρασία

Αρνάκι ή κοτόπουλο, μοσχαράκι ή ζυμαρικά, ό,τι κι αν επιλέξετε για το βραδυνό σας συνοδέψτε το με Ελληνικό κρασί και απολαύστε το!

Βέβαια μην ξεχάσετε ότι:

Για να καταναλωθούν τα ελληνικά κρασιά σε σωστή θερμοκρασία, προξενώντας τη μέγιστη απόλαυση, οι «κανόνες» δεν διαφέρουν με αυτούς για τα κρασιά του υπόλοιπου οινοπαραγωγικού κόσμου, ανάλογα με τους τύπους και τα στυλ τους. Σε γενικές γραμμές, οι 6-8°C για τα αφρώδη, οι 8-10°C για τα ξηρά και τα γλυκά λευκά, οι 10-12°C για τα ροζέ και τα γλυκά ερυθρά και οι 16-18°C για τα ξηρά ερυθρά είναι σίγουρα σημεία εκκίνησης.

Παρ’ όλα αυτά, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί όταν τα ελληνικά κρασιά καταναλώνονται στις καλοκαιρινές συνθήκες της Ελλάδας ή άλλων ζεστών χωρών, που πάρα πολύ συχνά ξεπερνούν τους 28°C. Τότε, απαραίτητη θεωρείται η χρήση σαμπανιέρας, με πάγο και νερό, για τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας, ακόμα και για τα ερυθρά κρασιά, ή και η μείωσή της, ώστε να καταναλωθούν τα ελληνικά κρασιά σε σωστή θερμοκρασία (ενδείκνυται το ψυγείο, αλλά όχι η κατάψυξη).

To Top