Υλικά
4 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
4 μικρές μελιτζάνες (baby) κομμένες σε ροδέλες
3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μέτρια κυβάκια
3 αγγουράκια Κρήτης καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μέτρια κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο κομμένο στη μέση και μετά σε ροδέλες
100 gr ελιές πράσινες κομμένες χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη διαλυμένη στο ελαιόλαδο
1 ματσάκι ρίγανη σε φυλλαράκια ψιλοκομμένη
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
60 ml ελαιόλαδο
20 gr μουστάρδα Maille au Miel
20 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, και τα αγγουράκια με αρκετό αλάτι και τα μαρινάρουμε για 2 ώρες.
Ξεπλένουμε τα λαχανικά καλά με μπόλικο τρεχούμενο νερό. (Πρέπει να προσέξουμε ώστε τα λαχανικά να μην είναι αλμυρά).
Για τη vinegret ανακατεύουμε μαζί το ξύδι το λάδι και τη μουστάρδα Maille με ένα πιρούνι (δεν θέλουμε να ομογενοποιηθούνε).
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.
Πηγή: www.maillerecipes.gr