Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος στα εγκαίνια του Ελληνικού περιπτέρου στην Παγκόσμια Έκθεση Κινητής Τηλεφωνίας

Χαιρετισμός Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου στα εγκαίνια του Ελληνικού περιπτέρου στην Παγκόσμια Έκθεση Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη

Αγαπητές και αγαπητοί εκπρόσωποι της ελληνικής τεχνολογίας στη διεθνή αγορά,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας στα εγκαίνια της δεύτερης οργανωμένης ελληνικής παρουσίας στην μεγαλύτερη εκδήλωση του χώρου των τηλεπικοινωνιών του κόσμου.

Η παρουσία σας εδώ αποδεικνύει ότι έχουμε τις δυνατότητες να είμαστε παρόντες ως χώρα, ως επιχειρήσεις, και ως κλάδος στον πλέον ανταγωνιστικό τομέα της παγκόσμιας ψηφιακής τεχνολογίας.
Θέλω λοιπόν να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και την προσωπική μου εκτίμηση τόσο στον Σύνδεσμο Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας όσο και στην κάθε εταιρεία ξεχωριστά που μέσα στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία διανύουμε καταφέρνουν και επιχειρούν, καταφέρνουν και εξελίσσονται, καταφέρνουν και απευθύνονται στη Διεθνή Αγορά, αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές μας στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα.
Και είναι ιδιαίτερη χαρά να βλέπουμε μικρότερου μεγέθους εταιρείες και νεότερες εταιρείες να δοκιμάζουν την επιχειρηματική τους εξέλιξη εκτός των συνόρων της Ελλάδας δίπλα στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου που βρίσκονται εδώ με τη δική τους αυτόνομη παρουσία, αφού έχουν κατορθώσει να κατακτήσουν την αναγνώριση και την αποδοχή των Διεθνών πελατών τους.

Πιο μεγάλη ικανοποίηση όμως μας δίνει το γεγονός ότι βλέπουμε επιτέλους να γίνονται πράγματα που δυστυχώς δεν γίνονταν μέχρι πρόσφατα. Που αποδεικνύουν ότι η απαραίτητη ιδιωτική πρωτοβουλία όταν έχει την ελάχιστη απαιτούμενη αρωγή της ελληνικής πολιτείας μπορεί να τοποθετεί αξιοπρεπώς τη χώρα μας στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι ακόμη και σε πρωταγωνιστικούς ρόλους μερικές φορές. Και ο δικός σας κλάδος αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα. Παραδείγματα που θα θέλαμε και θα έπρεπε να δούμε να πληθαίνουν.

Διότι αποτελούν την ασφαλέστερη δίοδο εξόδου της χώρας από την κρίση – το μόνο μοντέλο ανάπτυξης που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, και αποτελούν τους πρωτοπόρους οι οποίοι ανοίγουν το δρόμο για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική αποστολή στην Βαρκελώνη στοχεύει να αποδείξει ότι η Ελλάδα όχι μόνο παράγει τεχνολογία, αλλά και την καλλιεργεί ως στρατηγικό τομέα για την ανάπτυξή της.

Σε μια περίοδο κρίσιμη για τη χώρα, η Ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το ΥΠΟΜΕΔΙ στηρίζει την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο , οι οποίες προσπαθώντας να αναπτύξουν συνεργασίες και επιχειρηματικές δράσεις ενάντια στην κρίση κεφαλαιοποιούν σε συνεργασία με την ελληνική πολιτεία  τη δραστηριότητα τους κ αξιοποιούν το ανθρώπινο κεφάλαιο κ την τεχνογνωσία των ελλήνων επιστημόνων.
Είσαστε οι επιχειρήσεις που απασχολούν εξαιρετικούς νέους επιστήμονες και μηχανικούς, οικονομολόγους και marketeers. Που έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό και δεν έχουν σχεδόν τίποτα να ζηλέψουν από τους συναδέλφους τους από άλλες χώρες.

Χρειαζόμαστε περισσότερες επιχειρήσεις με αυτά τα χαρακτηριστικά. Για να το πετύχουμε χρειάζεται να διαμορφωθεί το κατάλληλο περιβάλλον επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας.

Εύχομαι και πιστεύω ότι με τη στενή συνεργασία όλων μας θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε σταθερά βήματα προόδου στην ψηφιακή εποχή και μέσα από το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας, και με συνέχεια και συνέπεια μετά από αυτό.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και σας εύχομαι τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία στους στόχους που έχετε θέσει με την παρουσία σας εδώ.

To Top