Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Γκρεμίζονται άμεσα οι 2 γέφυρες του ΟΣΕ στην Κοζάνη

Μ. Παπαδόπουλος, Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Γκρεμίζονται άμεσα οι 2 γέφυρες του ΟΣΕ στην Κοζάνη

Μετά από παρέμβαση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, προς τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, ελήφθη η απόφαση να γκρεμιστούν οι δύο γέφυρες του ΟΣΕ, ΧΣ56+178 (διαστ. με ΕΟ Κοζάνης-Θεσσαλονίκης), και ΧΣ58+007 (διαστ. με Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας) και να προχωρήσει η διαδικασία της ανακατασκευής τους, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θανατηφόρα ατυχήματα και να αποφευχθεί η καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Ο Υφυπουργός, κ. Παπαδόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το θέμα:

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ως αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πως μετά από πολλά δυσάρεστα δυστυχήματα, με εντολή μου προς την αρμόδια διεύθυνση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, ελήφθη επιτέλους η απόφαση για το γκρέμισμα των δύο σιδηροδρομικών γεφυρών στις εξόδους της Κοζάνης για Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες αλλά και από τους συγγενείς των θυμάτων, εκ μέρους όλων αυτών που τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα για να προλάβουν το κακό. Δεσμεύομαι πως από τη θέση που είμαι, θα συνεχίσω να κάνω ό, τι περνάει από το χέρι μου, κινούμενος προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ήδη υπάρχουν προμελέτες, για να γίνει πλήρης ανακατασκευή των γεφυρών, έτσι ώστε να καταστεί το οδικό δίκτυο ασφαλές. Θεωρώ βέβαιο πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το πρόβλημα θα έχει λυθεί, δεδομένου ότι οι ενέργειες που απαιτούνται από πλευράς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι χρονοβόρες.

Επιπλέον, θεωρώ πως όλοι μαζί πρέπει να αποσυμφορήσουμε την Κοζάνη. Έχω καταθέσει τις προτάσεις μου, για μεταφορά του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Κοζάνης στο πρώην στρατόπεδο του Δρεπάνου. Θεωρώ το σχέδιο αυτό αναγκαίο για τρεις λόγους: Θα αποσυμφορήσουμε την Κοζάνη, θα εξυπηρετήσουμε τις μεταφορές στη ΔΕΗ, και κυρίως, θα κάνουμε ένα ακόμα βήμα για τη σιδηροδρομική σύνδεση Κοζάνης – Γρεβενών”.

To Top