Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

«Μάθε για την Έμφυλη Βία 2014-2015»

Μάθε για την Έμφυλη Βία

Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας το πρόγραμμα παρέμβασης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης μαθητών και μαθητριών «Μάθε για την Έμφυλη Βία 2014-2015», στα πλαίσια των δράσεων του «Κοινωνικού Σχολείου» της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Τα Στελέχη του Κέντρου επισκέφτηκαν για τις ανάγκες του προγράμματος το Γυμνάσιο Αετού, το Εσπερινό Λύκειο Φλώρινας και το 3Ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας. Ο σκοπός του προγράμματος ήταν να συνεισφέρει στην αποδόμηση των στερεοτύπων του φύλου, να προάγει τη δημιουργία υγιών σχέσεων και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στο θέμα της έμφυλης βίας. Βασική αρχή του προγράμματος υπήρξε η ισότητα και τα δικαιώματα των φύλων.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος «Μάθε για την Έμφυλη Βία» πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη την Κοινωνιολόγο, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας και Υπεύθυνη Συντονισμού Δράσεων του «Κοινωνικού Σχολείου» για τη ΔΔΕ Φλώρινας, κ. Άννα Μπαφίτη, καθώς και τις καθηγήτριες κ. Μαρία Τσιλεμάνη, κ. Έφη Χαραβιτσίδου και κ. Αλεξάνδρα Προκόβα.

Τα Στελέχη του Κέντρου
Καργάκης Ματθαίος, Κοινωνιολόγος ΜΑ
Παραλούκα Ειρήνη, Κοινωνική Λειτουργός
Ταλιοπούλου Αγγελική, Ψυχολόγος

To Top