Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

45χρονος εργαζόμενος στη Μεγαλόπολη κεραυνοβολήθηκε από 6.000 Volt

Με μια ακόμα ανθρώπινη ψυχή πληρώνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ την εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης και την αδυναμία της Διοίκησης της ΔΕΗ να αντιδράσει και να πράξει τα αυτονόητα.
Τραγικό θύμα της ζοφερής κατάστασης που «καταπίνει» ανθρώπινες ζωές, 45χρονος συνάδελφος εργαζόμενος στη Μεγαλόπολη (Ηλεκτρολόγος Αρχιτεχνίτης, Πρόεδρος του ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης) ο οποίος στην προσπάθειά του να επιδιορθώσει χαλασμένο διακόπτη Υψηλής Τάσης κεραυνοβολήθηκε από 6.000 Volt.
Δυστυχώς, ένας ακόμα εργαζόμενος που ο υπέρμετρος ζήλος και η επαγγελματική ευσυνειδησία του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και την οικογένεια της ΔΕΗ.
Δυστυχώς, ένας ακόμα εργαζόμενος που στην προσπάθειά του να πράξει ό,τι το δυνατόν καλύτερο μπορεί για μία επιχείρηση την οποία μέρα με τη μέρα την βλέπει να καταρρέει, πλήρωσε με τη ζωή του την παράλογη πολιτική που μεταφράζεται σε «περισσότερη δουλειά για λιγότερους εργαζόμενους».
Δυστυχώς, η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης (μία επιλογή που σαφώς ενέχει και νομικές ευθύνες που δημιουργούνται τόσο από το γεγονός ότι μηχανήματα και εξοπλισμός εκατομμυρίων μένουν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα υπέρογκα διαφυγόντα κέρδη για την ΔΕΗ όσο και από την μη τήρηση του οργανογράμματος), η αδυναμία της Διοίκησης και η νοοτροπία των εργαζόμενων να υπερβάλουν εαυτό και να αψηφούν τους κινδύνους έχουν γίνει οι χειρότερες προϋποθέσεις για την πρόκληση εργατικών ατυχημάτων.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μία ακόμα φορά καλεί:
► τους εργαζόμενους να ΜΗΝ πραγματοποιούν καμία εργασία χωρίς να πληρούνται ΑΠΟΛΥΤΩΣ όλοι οι όροι υγιεινής και ασφάλειας. Την ώρα που η κυβέρνηση επιδεικνύει προκλητική ολιγωρία οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέπουν ο υπέρμετρος ζήλος τους να δημιουργεί επισφαλείς συνθήκες στην καθημερινότητά τους.
► την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να σκύψουν επιτέλους πάνω στο πρόβλημα που δημιουργεί το καθεστώς της απαγόρευσης των προσλήψεων στη ΔΕΗ, καθώς το καθεστώς αυτό είναι που προσθέτει συνεχώς αθώα θύματα στη μαύρη λίστα με τους νεκρούς εργαζόμενους στη ΔΕΗ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μία ακόμα φορά στέλνει, εκατέρωθεν, το μήνυμα ότι:
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ και ότι ΔΕΝ αξίζει στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να ζουν την κάθε μέρα «με την ψυχή στο στόμα», υπό συνθήκες που απειλούν την υγεία και την ασφάλειά τους.
Στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας.

To Top