Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Συνελήφθησαν (8) άτομα στην Πτολεμαΐδα για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Συνελήφθησαν την 01-08-2014 το μεσημέρι, στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πτολεμαΐδας, εφτά ημεδαποί, από 23 έως 49 χρονών και ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, το μεσημέρι της 01-08-2014 κατελήφθησαν οι τρεις εκ των συλληφθέντων ενώ προέβαιναν σε παράνομες ανασκαφές, έχοντας ήδη σκάψει επτά τάφρους, προς ανεύρεση θησαυρού χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.

Συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας (της 31-07 προς 01-08 τ.ε.) συμμετείχαν στις ανασκαφές και άλλοι πέντε άνδρες, οι οποίοι αφού αναζητήθηκαν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
*δύο (2) ανιχνευτές μετάλλων,
*ένα (1) κομπρεσέρ,
*μία (1) μεταλλική βελόνα, η οποία ενσωματώνεται στο ανωτέρω κομπρεσέρ
*δύο (2) αξίνες (κασμάδες),
*τρία (3) φτυάρια μεγάλου μεγέθους,
*ένα (1) σκαπτικό εργαλείο τύπου τσάπας,
*δύο (2) μεταλλικούς λοστούς θραύσης πετρωμάτων,
*δύο (2) τσεκούρια και
*ένα (1) μεταλλικό αντικείμενο οικοδομικής χρήσης (σκύλα).

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

3 1

2

To Top