Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Άλλη μία δυνατή χρονιά για την παγκόσμια γουνοποιία

Λονδίνο 16 Ιουνίου 2016 – Άλλη μία δυνατή χρονιά για την παγκόσμια γουνοποιία

Τα στοιχεία για το 2015 φανερώνουν ότι ήταν άλλη μια επιτυχημένη χρονιά για τον παγκόσμιο κλάδο της γούνας χάρη στην συνεχιζόμενη ζήτηση από οίκους μόδας και εσωτερικής διακόσμησης για μινκ, αλεπούδες, chinchilla, και sable μεταξύ άλλων.

Το 2015, 71.27 εκατ. Δέρματα βιζόν παρήχθησαν παγκοσμίως, συνολικής αξίας $3.57 δις*. Παρήχθησαν επίσης 8.93 εκατ. δέρματα αλεπούς συνολικής αξίας άνω του $1.17 δις*.

Οι πληροφορίες αυτές από την Διεθνή Ομοσπονδία Γούνας (IFF) δείχνουν την παγκόσμια εμβέλεια της βιομηχανίας που προσφέρει εργασία σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως , και είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία πολλών χωρών .

Επίσης τονίζει πόσα διαφορετικά έθνη εμπλέκονται στην παραγωγή διαφόρων ειδών γούνας παγκοσμίως . Η Βραζιλία μόνη της συνεισφέρει στο ένα έκτο της παγκόσμιας παραγωγής chinchilla , και το υπόλοιπο προέρχεται από Ευρωπαϊκές χώρες , συμπεριλαμβανομένων της Δανίας, Ουγγαρίας, και Ρουμανίας. Η Φινλανδία και η Κίνα μαζί αντιπροσωπεύουν το 95% από το 9 εκατ. αλεπούδες που παρήχθησαν παγκοσμίως το 2015.

Η Φινλανδία είναι επίσης ο πιο σημαντικός Ευρωπαίος παραγωγός του Ασιατικού ρακούν (γνωστό ως Φιν ρακούν) συνεισφέροντας το 94% από τα 155.000 δέρματα που παρήχθησαν το 2015, με τα υπόλοιπα να προέρχονται από την Πολωνία .Σύμφωνα με τη Fur Europe, η Πολωνία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός μινκ στην Ευρώπη μετά την Δανία. Παρήγαγαν 8.5 εκατ. και 17.8 εκατ. Αντίστοιχα πέρσι, αξίας $426εκατ. και $892 εκατ.*.

Η Κινεζική παραγωγή μινκ μειώθηκε στα 18 εκατ. για το 2015κυρίωςλόγω των μικτών οικονομικών προοπτικών της Κινεζικής οικονομίας ειδικά για τα είδη πολυτελείας .

Υπήρξε επίσης σημαντική παραγωγή από άγρια είδη στην Βόρειο Αμερική, με περισσότερα από 4 εκατ. δέρματα για το 2015. Αυτά τα δέρματα παρήχθησαν από εγκεκριμένους και ελεγχόμενους από την κυβέρνηση κυνηγούς , από περισσότερα από 20 είδη με πληθυσμούς σε αφθονία ,συμπεριλαμβανομένων του κάστορα, ρακούν, κογιότ και κόκκινης αλεπούς . Η ελεγχόμενη παραγωγή στην Βόρειο Αμερική των αγρίων ειδών, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της υπευθυνότητας και βιωσιμότητας, όπως αυτήν προάγεται από τις Διεθνείς Αρχές Διατήρησης .Μικρότερες ποσότητες από άγρια είδη παράγονται στην Ρωσία και άλλες χώρες.

Ο Mark Oaten, CEO της IFF, είπε: όπως σε όλους τους κλάδους πολυτελείας, το 2015 ήταν μια μικτή χρονιά . Η επιβράδυνση στην Κίνα επηρέασε τις πωλήσεις σε αυτήν την αγορά, που με την σειρά της επηρέασε την παραγωγή. Παρόλα αυτά, η Κίνα παραμένει μια δυνατή αγορά με πολύ μεγάλη ανάπτυξη σε τρίτης βαθμίδας πόλεις . Η Κορέα επίσης είναι μια δυνατή αγορά . Οι κυρώσεις και οι χαμηλές τιμές πετρελαίου στην Ρωσία επίσης επηρέασαν τις παγκόσμιες πωλήσεις , αλλά υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής του κλίματος σε αυτή την σημαντική περιοχή .

Σαν αποτέλεσμα των διακυμάνσεων σε αυτές τις δυο μεγάλες αγορές , η παγκόσμια παραγωγή μινκ παρουσίασε μια μικρή πτώση για το 2015. Αλλά τα υπόλοιπα είδη πηγαίνουν πολύ καλά, και το 2016 αναμένεται να είναι ένα πετυχημένο έτος για τον κλάδο, με την γούνα να εμφανίζεται κοντά στο 70% σε συλλογές σχεδιαστών . Και το συναρπαστικό είναι ότι υπάρχουν καινούριες αγορές -ακόμα και το Ιράν και η Ινδία- με μεγάλη δυναμικότητα , στις οποίες θα δουλέψουμε για να τους κινήσουμε περαιτέρω το ενδιαφέρον.

*εκτιμώμενη αξία που προέρχεται από τον πολλαπλασιασμό της ετήσιας παραγωγής με την μέση τιμή ανά δέρμα από τις δημοπρασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε : Jo Sensini
jo@velvetpr.biz
Σχετικά με την Διεθνή Ομοσπονδία Γούνας ( www.wearefur.com)

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας (IFF) είναι η φωνή του εμπορίου γούνας .
Ιδρύθηκε πριν από 60 χρονιά, η IFF προστατεύει τα συμφέροντα του εμπορίου γούνας , προωθεί την καινοτομία και τα υψηλά στάνταρντ , και παρουσιάζει το πραγματικό πρόσωπο της βιομηχανίας της γούνας.

Η IFF αντιπροσωπεύει 44 συνδέσμους και ομοσπονδίες από 36 χώρες. Τα μέλη προέρχονται από όλη την εφοδιαστικήαλυσίδα: φαρμαδορους, κυνηγούς, δημοπρασίες, εμπόρους, αγοραστές, βυρσοδέψες, σχεδιαστές, κατασκευαστές, χονδρέμπορους, λιανεμπόρους, και εταιρείες marketing. Τα κεντρικά γραφεία της IFF είναι στο Λονδίνο, με παραρτήματα σε Πεκίνο και Βρυξέλες.
Η IFF προάγει αυστηρούς κανόνες ανώτερους από τους καθιερωμένα και αποδεκτά στάνταρ για την ευημερία των ζώων.
Η IFF υποστηρίζει και ενθαρρύνει την εισαγωγή νομοθεσίας για την ευημερία των ζώων που βασίζεται σε επιστημονική έρευνα και άλλες πρακτικές εκτιμήσεις ανά τον κόσμο.

To Top