Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Άνοιξε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Κοζάνης

Από 15/9/2015 ανοίγει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Κοζάνης και ξεκινούν τη λειτουργία τους τα τμήματα της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης για τη νέα αθλητική περίοδο 2015/16. Το πρόγραμμα για το κοινό και της Aqua Aerobic θα αρχίσουν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Με την ευκαιρία της έναρξης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε σε όλους τους Δημότες (χρήστες και μη) ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε μια εκτεταμένη συντήρηση όλου του χώρου του Κολυμβητηρίου: ανακατασκευάστηκαν οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές του εγκαταστάσεις, τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά βρύσες ελεγχόμενης οικολογικής ροής νερού και ανακαινίστηκαν πλήρως οι χώροι των αποδυτηρίων. Πραγματοποιήθηκε ακόμα η ετήσια συντήρηση της πισίνας (μικρής και μεγάλης) και έγιναν νέες τεχνικές επεμβάσεις, απαραίτητες για την απρόσκοπτη λειτουργία τους όλο το χρόνο για να αποφευχθούν στο μέλλον τα προβλήματα δυσλειτουργίας που παρουσίασε πέρυσι η μικρή πισίνα.

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν γι’ αυτό το σκοπό προέρχονται εξ ολοκλήρου από τις ετήσιες εισπράξεις του προγράμματος του κοινού του κολυμβητηρίου (2 ευρώ την ώρα) που φέτος ανήλθαν για πρώτη φορά στα 23.560 ευρώ.

Τα εισπραχθέντα ποσά επαναπενδύονται και πάλι στο Κολυμβητήριο και λειτουργούν ανταποδοτικά σε μια προσπάθεια να βελτιστοποιήσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο παλιό κοινό του αλλά και να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσελκύσουμε και άλλους δημότες ως μελλοντικούς χρήστες.

Θα θέλαμε φυσικά να υπογραμμίσουμε ότι οι παρεμβάσεις συντήρησης δεν σταματούν εδώ, θα συνεχιστούν και στο άμεσο μέλλον αλλά και να διαβεβαιώσουμε παράλληλα ότι απώτερος στόχος μας είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου για τον περιορισμό των υψηλών δαπανών λειτουργίας του. Σχεδιάζεται και η σχετική προμελέτη για αυτό το σκοπό.

Θεωρούμε όμως ότι είναι καθήκον όλων μας (ΟΑΠΝ και χρηστών ) να διαφυλάξουμε τους κοινόχρηστους χώρους του Κολυμβητηρίου και να φροντίσουμε από κοινού για τη διατήρηση της καθαριότητας και των κανόνων υγιεινής τόσο στις τουαλέτες και στα αποδυτήρια όσο και στον χώρο της πισίνας.

To Top