Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Δήμου Κοζάνης – Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας 21η Μαρτίου

Με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και Τροφίμων του ΟΗΕ, ορίστηκε πριν από 40 χρόνια η 21η Μαρτίου (πρώτη ημέρα της Άνοιξης), ως παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας.

Τα δάση, άμεσα συνδεδεμένα με τη ζωή του ανθρώπου, έχουν σήμερα παρά ποτέ ανάγκη προστασίας. Η δημιουργία νέων δασών είναι άκρως επιβεβλημένη για τη συνέχιση μιας ποιοτικής ζωής και των επόμενων γενεών.

Στο Δήμο Κοζάνης, με το ιδιαίτερα βεβαρημένο περιβάλλον, είναι απαραίτητη η ευαισθησία όλων μας για την προστασία τους.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας το Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα ξεκινήσει δενδροφυτεύσεις. Η 1η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 από κοινού με την Τοπική Κοινότητα Πετρανών, τον Εξωραϊστικό, Φυσιολατρικό Σύλλογο Πετρανών-Πτελέας «Το Δάσος», το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Πετρανών, τον Αθλητικό Σύλλογο Πετρανών «Κεραυνός» και τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Σχολείου φυτεύοντας 300 καλλωπιστικά φυτά σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους.
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δενδροφυτεύσεις από κοινού με συλλόγους και εθελοντές των παρακάτω περιοχών
Τοπική Κοινότητα Καρυδίτσας
Τοπική Κοινότητα Ροδιανής
Τοπική κοινότητα Κοίλων
Τοπική Κοινότητα Καλαμιάς
Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου
Τοπική Κοινότητα Λευκόβρυσης
Τοπική Κοινότητα Ξηρολίμνης
Τοπική Κοινότητα Κερασιάς
Τοπική Κοινότητα Βατερού

Ευχαριστούμε θερμά το Δασαρχείο Κοζάνης για την άψογη συνεργασία και για τη διάθεση όλων των δενδρυλλίων.

Καλούμε και περιμένουμε όλους να συμμετάσχετε στις δράσεις μας συνειδητοποιώντας ότι η σχέση μας με τα δάση είναι σχέση ζωής, η οποία παραβιάζεται, όταν τα ίδια υφίστανται ζημιά. Η καταστροφή τους είναι υπόθεση λίγων δευτερόλεπτων, η αποκατάστασή τους, όμως, πολλών ετών.

Οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε για μας και περισσότερο για τις επόμενες γενιές. Όλοι μαζί και καθένας χωριστά μπορεί να συνδράμει με κάθε τρόπο και μέσο στην αποτελεσματική προστασία τους.

To Top